Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха безпроблемно

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха безпроблемно
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос сразиха Арис за купата

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха безпроблемно за полуфиналите в тазгодишното издание на Купата на Гърция.

Българският национал и компания съкрушиха Арис с 82:51 (22:4, 17:20, 21:13, 22:14) в третия четвъртфинален конфликт от конкуренцията, извършен в " Ираклион Арена ".

" Червено-белите " поеха надзор върху срещата още от първата четвърт, в която позволиха единствено четири точки в коша си.

По този метод Олимпиакос продължава напред към полуфиналната фаза на шампионата, където има опция да оформи дерби против Панатинайкос, в случай че " детелините " надделеят над Колосос Родос малко по-късно през днешния ден. Другият полуфинал опълчва тимовете на АЕК Атина и Перистери.

Зрителите в Ираклион станаха очевидци на следващата лекция от страна на Александър Везенков.

Основният любимец за MVP премията в Евролигата наказа някогашния си тим, откакто се трансформира в топреализатор с 15 точки, 8 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка за 20 минути на терена.

При стрелбата си българинът бе 3/7 от зоната за две точки, 1/3 от тройката и 6/6 от наказателната линия, оформяйки най-високия коефициент на потребно деяние в мача - 20.

Олимпиакос бързо съумя да вземе нещата в свои ръце, като в последните 6:49 минути от първата четвърт не позволи нито точка в своя панер. Възпитаниците на Йоргос Барцокас осъществиха серия от 18:0 на собствен ред до края на интервала, като при започване на втората част разполагаха с 20-точков задатък. Баскетболистите на Арис съумяха да съкратят половината от дистанцията си, само че по този начин и не можаха да смъкват разликата до едноцифрените размери, като мачът вървеше гладко за възможните спечелили.

Тарик Блек се подреди втори по ефикасност за Олимпиакос с 14 точки и 7 битки, до момента в който Янулис Ларенцакис остана с 11 точки.

Брандфорд Гудуин приключи с 11 точки и 7 битки за Арис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР