Александър Стоянов е историк, специалист по военна история и член

...
Александър Стоянов е историк, специалист по военна история и член
Коментари Харесай

Историк: Уважаеми украинци, тук няма място за вас! Никой не заслужава да му се причинява България

Александър Стоянов е историк, експерт по военна история и член на Българска Академия на Науките. Представяме ви негова позиция от страницата му във фейсбук защо България не трябва да приема бежанци. Според него България е един народ от ксенофоби и мизантропи - страна, която не е устроена да оказва помощ на който и да е. Д-р Стоянов поучава украинските бежанци да не остават в България, просто тъй като тук няма място за тях. Ето цялото му мнение:

България не трябва да приема бежанци.

Обяснявам - никое обикновено човешко създание, не заслужава да му се предизвиква България. Особено на тези хора, бягащи от разсипани страни, погълнати от спорове, мизерия и бедност.

Не, страната ни не е устроена да оказва помощ - нито на свои, нито на непознати.

Не, българите не са гостоприемни. Гостоприемството на българите е мит. Ние сме народ от ксенофоби и мизантропи. Хората по места те гледат на кръв, в случай че просто си пристигнал от различен град, какво остава в случай че си от непозната страна. Всичките ни комшии са " подлеци и врагове ". Европейците са " жендъри ", източните са " чаршафи " и така нататък Народ, който самичък се чуди по какъв начин да се разкара от личната си страна, няма по какъв начин да бъде добър хазаин.

Политиците ни са крадливи, некадърни и тесногръди. Голяма част от тях слугуват на Русия и ще й слугуват и отсега нататък. В страна с толкоз доста рублофили, за украинците няма бъдеще.

Българският бизнес е плантаторски. Да се работи у нас е като да се плава на Амистад. Заплатите са насмешка, отношението на работодателите към чиновниците (разбирай слугите) в частния и държавния бранш е като към закрепостени селяни през Средните епохи. Редовно се поставя повинност в интерес на чорбаджията след работно време, както и в уикенда. Как да интегрираме бежанци в работна среда, от която самите ние непрекъснато се оплакваме и се чудим по какъв начин да се спасим?

Здравеопазването ни е трагично като ориста на шекспиров воин. Осигуряването сякаш го има, само че в действителност е неефикасно. Лекарствата са скъпи, а най-качествените постоянно са спрени от импорт или произвеждане, с цел да се изкупуват отпадъци, контрактувани от фармацевтичното лоби. За медицинския личен състав няма да разясня - там е на шанс и на въодушевление.

Уважаеми украинци, последвайте образеца на сирийци, афганистанци и африканци и минете пренос. Тук няма място за вас. Няма място и за нас, само че вие най-малко имате избор, Европа ще ви одобри от съчувствие. Нас ни одобриха от съчувствие преди 15 години, само че към този момент се разкайват. Остана ни единствено пустата орис да живеем като скотове в Обетованата земя, която дедите ни опазиха с кръв и пот, а ние от 80 години сме оставили в ръцете на крадливи мекотели, чиято единствена роля е да трансформират парите ни в свои, фантазиите ни в прахуляк и страната ни в бунище.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР