Александър СимовФейсбук14 юли 2020 година. Вече седмица протести сеизмично разтърсват

...
Александър СимовФейсбук14 юли 2020 година. Вече седмица протести сеизмично разтърсват
Коментари Харесай

Александър Симов: ПП-ДБ преписаха гръмогласно конституционните идеи на ГЕРБ от лятото на 2020

Александър Симов

Facebook


14 юли 2020 година. Вече седмица митинги сеизмично раздрусват третият кабинет на Бойко Борисов, което евентуално му е било изключително вътрешно, защото през първата половина на годината социолозите го уверяваха, че рейтингът му удря галактически стойности и властта му е нормализирана поради рецесията с КОВИД-19.

 

Тогава някъде в мозъчните дълбини на партия ГЕРБ се ражда великата концепция за отпор на улицата.
В какво се показваше тя?


Бойко Борисов изгря на телевизионните екрани като фолкпевица след дълга почивка и разгласи, че партията му предлага привикване на Велико народно събрание и нова Конституция на страната. В оня миг публиката одобри изявата му като комедийно шоу и като метод на един угоен политик да си избави кожата и да не пада под напора на националния яд.

 

Сега се дръжте, тъй като става забавно.
Какви бяха главните оферти на Борисов?

На първо място – разделянето на Висш съдебен съвет на Съдебен съвет на съдиите и на Съдебен съвет на прокурорите.
Случайно да ви звучи познато, а?


Точно същата концепция през днешния ден гръмогласно беше оповестена от ПП/ДБ и техните странни юридически специалисти.

Второ – самостоятелна конституционна тъжба.
Под индиго безусловно същото предложи и Христо Иванов.
Да, Борисов бе решил популистки да понижава броя на депутатите, а ПП/ДБ са кривнали към промяна на националния празник, само че общо взето баластът в предложенията всъщност е изцяло идентичен.

Тоест през днешния ден ПП/ДБ безусловно повтарят предложенията на Бойко Борисов от нагорещеното лято преди три година.

Какво идва да ни покаже това?
Само преди дни Христо Иванов разгласи, че ще реформират България както през 1989 година?
И откакто по този начин патетично се удариш по гърдите решаваш, че няма нищо по-добро от това да препишеш Бойко Борисов. При това дори май не преписват и Борисов, а Данаил Кирилов, което е още по-иронично и смахнато.

 

Тоест – дано да не заблуждаваме. ПП/ДБ нямат никаква визия какво да реформират в правосъдната система. Това са промени писани на коляно и имат същата цел каквото преди време имаше Борисов – да си купят още малко политическо време, преди да бъдат отнесени от гнева на хората.
Навремето десните съвести иронично твърдяха и назоваха плана на Конституция на ГЕРБ „ нещото на Борисов “. Сега те сътвориха същото „ нещо “. Абсолютно безидейно, без обсег, без никакво действително познаване на страната и проблемите на хората.

 

Заради това можем да създадем обосновано съмнение, че когато тази конституционна бомба гръмне още веднъж и всичко се размаже по стените като бълвоч, идващото издание на градската десница отново ще се бори за промени в Конституцията и ще твърди, че предходните са били артикул на Путин, Кремъл и всички безродници…
Хайде на бас, а?

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР