Александър Рожков, ученик в 6 клас в Частно средно училище

...
Александър Рожков, ученик в 6 клас в Частно средно училище
Коментари Харесай

Малък компютърен гений от Варна смая страната

Александър Рожков, възпитаник в 6 клас в Частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ в  СОК " Камчия “, се класира преди всичко от учебните заведения във Варна и стана пети по успеваемост на Олимпиада по информатика и компютърна просветеност, в която участваха 270 деца от цяла България. Организатор на надпреварата е Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика при Българска академия на науките и е част от Международното съревнование " Бобър “.

По време на олимпиадата всеки участник трябваше да реши 18 логичен задания за 30 мин. Александър Алексеевич Рожков от Частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ в  СОК " Камчия “ реализира извънредно висок резултат от 123 точки при оптимални 144 точки, което го подреди преди всичко измежду учебните заведения във Варна.

Въпреки че е 6 клас, варненецът Александър Рожков посещава часовете по осведомителни технологии на 8 клас. Той се интересува от разнообразни приложни стратегии за програмиране. " Интересно ми е да работя на SharpDevelop, Code Blocks и Visual Basic “, споделя дребният компютърен талант, който скоро ще стартира да учи и програмата “C++ " планувана в образователния проект на 10-и клас.

" Има доста деца, които желаят да се явяват на олимпиади и да научат освен това по информатика и осведомителни технологии. В днешно време в тази област децата напредват с доста по - бързи темпове като даже изпреварват материала заложен в образователния проект “, разяснява Силвия Минкова – преподавател по осведомителни технологии в ЧСУ " Юрий Гагарин “ в  СОК " Камчия “.

Обучението в ЧСУ " Юрий Гагарин “ в " Камчия “, е в дневна форма, по образователен проект за съществена степен на обучение и образователен проект за профилирано образование в гимназиална степен.  Осмокласниците могат да изберат сред профилите " Чужди езици “, в които се учат интензивно съветския и британския език и " Софтуерни и хардуерни науки “. Обучението отстрани " Чужди езици “ е по стандартите на езикова гимназия – в 8 клас се учи по 18 часа седмично.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР