Александър Омод Килде спечели предпоследния супергигантски слалом за сезона и

...
Александър Омод Килде спечели предпоследния супергигантски слалом за сезона и
Коментари Харесай

Килде триумфира на Супер-Г в Квитфиел и спечели малкия Кристален глобус

Александър Омод Килде завоюва предпоследния супергигантски слалом за сезона и си обезпечи дребния Кристален глобус в дисциплината. 29-годишният норвежец победи за първи път пред своя аудитория в норвежкия зимен център Квитфиел с най-хубаво време - 1:25.91 минута и записа седма победа за сезона и 13-а в кариерата.

"Победа пред своя аудитория, хубаво време, страхотни условия, нямаше по какъв начин да бъде по-добре ", разяснява Килде след надпреварата.

Килде е неосъществим в класирането за дребната Световна купа в супергигантския слалом. Той има 480 точки на върха, със 130 повече от втория Матиас Майер преди последния старт за сезона в дисциплината в Куршевел. Норвежецът печели дребната Световна купа в тази дисциплинираност за повторно в кариерата си след 2016 година. Той е притежател и на огромния Кристален глобус за 2020 година.

Канадецът Джеймс Кроуфорд направи сензационно каране в днешния Супер-Джи и приключи на второ място на 0,07 секунди след спечелилия. Канадският алпиец за първи път се качва на подиума в старт за Световната купа.

Олимпийският първенец от Супер-Джи в Пекин 2022 Матиас Майер от Австрия добави призовата тройка на 0,12 секунди след спечелилия.

Водачът в генералното класиране Марко Одермат направи неточност в средата на трасето и финишира едвам 28-и на 1,68 секунда след Килде. Разочароващото показване на швейцареца редуцира задатъка му на върха в общото класиране. Той има 1239 точки против 1050 за втория Килде. Трети е Матиас Майер с 836 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР