Александър Морфов ще продължи да е режисьор в Народния театър,

...
Александър Морфов ще продължи да е режисьор в Народния театър,
Коментари Харесай

Постановки на Александър Морфов ще продължат да се играят в Народния театър

Александър Морфов ще продължи да е режисьор в Народния спектакъл, защото неговите постановки ще продължат да се играят на сцена. Това разгласи пред Би Ти Ви служебният министър на културата Найден Тодоров.

Той разясни, че Морфов няма да бъде основен режисьор, само че с друга заповед се е съгласил негови постановки да се играят в театъра. По думите му в това няма никакъв юридически проблем, макар че Морфов беше дисциплинарно уволнен от шефа на театъра Васил Василев.

 Александър Морфов е уволнен от Народния спектакъл, Велислава Кръстева напуща (обновена) Александър Морфов е уволнен от Народния спектакъл, Велислава Кръстева напуща (обновена)

Тодоров изясни, че към този момент се е срещнал с претекстовете за уволнението на режисьора. Той не вижда законови проблеми Морфов да продължи да бъде режисьор и да слага свои спектакли, макар че е освободен от административната служба в театъра.

" Аз виждам един доста огромен режисьор, който е уволнен дисциплинарно и това за мен е проблем като човек. Но, не виждам нарушаване в закона. Александър Морфов остава режисьор и той постоянно е бил подобен и спектаклите на Александър Морфов, съгласно всичко, което аз знам, ще не престават да се играят в Народния спектакъл ", сподели Найден Тодоров.

По-рано през днешния ден едновременно се организира конференция на Василев и митинг в поддръжка на Морфов, в който се включиха актьори, студенти и публични персони. На брифинга шефът на Народния спектакъл посочи, че, защото прави всичко допустимо да избави институцията. На митинга пред Министерството на културата пък беше поискана оставката му, като даже стартира събирането на подписи за това.

 С митинг и подписка над 200 души желаеха оставката на шефа на Народния спектакъл (видео) С митинг и подписка над 200 души желаеха оставката на шефа на Народния спектакъл (видео)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР