Александър Лазаров определено има от какво да е доволен през

...
Александър Лазаров определено има от какво да е доволен през
Коментари Харесай

Лазаров не остави шансове на шестия поставен и е 1/2-финалист в Грузия

Александър Лазаров несъмнено има от какво да е удовлетворен през последните седмици, откакто записва най-високото си класиране в международната класация, което се дължи на извоюваната от него купа на шампионата в София. Добрите изяви на българина не престават с цялостна мощ и през тази седмица на конкуренцията от категория M25 в Тбилиси, където родният ни представител през днешния ден записа общо осмата си поредна победа, с която си обезпечи място на полуфиналите.

Четвъртата ни ракета не позволи съвсем никакви спадове в срещата си против турчина Янки Ерел и надви с крайното 6:4 7:5, а в идващия кръг му се дава отлична опция да направи още една крачка напред на надпреварата в грузинската столица, защото го чака конфликт със международния номер 910 Евгени Филипов.

Срещата стартира изцяло равностойно и двамата играчи задържа удобно подаванията си до 4:3 гейма в интерес на Лазаров. Тогава нашият съотечественик имаше опция да реализира пробив, само че шестият подложен се оправи с комплицираната обстановка и възвърне паритета в резултата. Последва доста мъчно подаване на Алекс, в което трябваше на собствен ред да отразява брейкболи, единствено че и и той се оправи със задачата, а след това отмъкна съперниковото подаване и се поздрави с триумфа в откриващата част.

Вторият сет се развиваше надалеч по-лесно за нашия съотечественик, който осъществя още един пробив и скоро имаше удобен задатък от 4:1. Ерел обаче нямаше открити да се предава и равенството още веднъж властваше на корта при 4:4. По всичко изглеждаше, че следва да следим тайбрек, но турчинът пропиля три поредни геймбола и Алекс затвори срещата без да се стига до непотребни драми.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР