Александър Кадиев се раздели трогателно с Би Ти Ви и

...
Александър Кадиев се раздели трогателно с Би Ти Ви и
Коментари Харесай

Стефан Данаилов орисал Сашо Кадиев да бъде актьор

Александър Кадиев се раздели прочувствено с Би Ти Ви и с предаването " Преди обед ", където бе водещ всеки работен ден в продължение на 12 години. В петък след 2540 ефира той води своя финален " Преди обед ".  На прага на 40-я си рожден ден артистът разгласи, че към този момент е пристигнал моментът да поеме по нов път.



Сашо Кадиев и Мариан Бачев си партнират в " Аз, досадникът "

Новият път на сина на Катето Евро в действителност е обвързван с актьорството. Той желае напълно да се отдаде на това, което най-вече обича в живота си, след щерка си Катето несъмнено - актьорството.

Любовта към театъра и към киното даже е преди пристрастеността на Сашо да играе компютърни игри нощем. Кадиев е разпален геймър и има много безсънни нощи, само че въпреки всичко и самият той признава, че да играе функции е нещото, което най-вече му харесва и най-вече го пали в живота.



Заедно с Аня Пенчева в постановката " Тя, той и още двама-трима ”

И до момента в който беше водещ на " Преди обед " Сашо Кадиев имаше много задължения в театъра, а през последните две години и за него самия беше доста мъчно да съчетава присъединяване си в спектакли и снимането на филми с воденето на предаването от 9,30 до 12 часа всеки работен ден.

Актьорът си ляга късно след зрелище и напълно обяснимо ставането рано заран, с цел да отиде в малкия екран, освен това да наподобява пресен и в кондиция, се трансформира в проблем и води до безсилие за самия артист.



В спектакъла на Мариус Куркински " Лодка в гората " в Малък градски спектакъл " Зад канала "

В малкия екран ученикът на Стефан Данаилов сподели, че е добър освен в импровизациите на сцената, само че и в малкия екран. Доста постоянно Сашо Кадиев разведряваше " Преди обед " с смешки и радостни случки, а импровизациите му не по сюжет бяха обичани на хиляди фенове. А мнозина прощаваха гафовете му или пък неуместните мнения, направени онлайн, защото артистът успяваше елегантно да се измъкне от тях.

Синът на Катето Евро приключва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ през 2008 година при Стефан Данаилов. Младият артист е благополучен, че още като студент Мастера му споделил с усмивка, че от него ще стане артист.



Със своя преподавател проф. Стефан Данаилов

Александър Кадиев постоянно се връща към един спомен с Ламбо, до момента в който е третокурсник в Театралната и кино академия. “Бяхме в Народния спектакъл, подготвяхме се за мастер клас.

След подготовка проф. Стефан Данаилов потегля да си върви, аз търча след него и го запитвам: “Мастер, Мастер, ще стана ли артист? ” Той се обърна и ми сподели: “Ще станеш, моето момче ”.

Аз обаче не преставам да му отегчавам и отново го запитвам: “Мастер, Мастер, ще стана ли артист? " “Ще станеш бе, мойто момче, ще станеш ”. Аз отново търча след него и отново го запитвам: “Ще стана ли артист? ” И Мастера към този момент е в асансьора и отново го попитах: “Ще стана ли бе, Мастер, ще стана ли? ” И той ме поглежда и потегля надолу, през стъклото го виждам и по устата разбирам, че споделя: “Ще станеш бе, мойто момче ”. Аз му досаждах, само че той удостовери три пъти, че ще стана. И аз взех, че станах ", споделя с грейнало лице досегашният тв водещ.



Сашо Кадиев получи " Икар " за поддържаща мъжка роля “, за ролята на Клеант в спектакъла на Лилия Абаджиева „ Скъперникът “ в Малък градски спектакъл " Зад канала ".

Освен водещ на " Преди обед " Сашо се изяви сполучливо и като водещ на 4-я сезон на реалити шоуто „ България търси гений “ през 2015 година с актрисата, телевизионна водеща и модел Мария Силвестър. През 2019 година (сезон 6) и 2021 година (сезон 7) артистът води шоуто с Даниел Петканов.



Заедно с Владо Пенев и Весела Бабинова в " Скъперникът "

Сашо е притежател на Наградата „ Най-най-най “ за артист на випуска в НАТФИЗ, както и на наградата „ Иван Димов “ за „ Млад артист “ на 2009 година за ролята на Бруно от „ Великолепният рогоносец “.

През 2014 година Съюзът на артистите също оцени гения на Сашо Кадиев и на 31 години той завоюва театралната премия „ Икар “ „ за поддържаща мъжка роля “, за ролята на Клеант в спектакъла на Лилия Абаджиева „ Скъперникът “ в Малък градски спектакъл " Зад канала ".

На сцената на театъра ученикът на Стефан Данаилов блесна в спектакли на едни от най-изявените български режисьори - Бина Харалампиева, Мариус Куркински, Теди Москов, Андрей Аврамов. На Сашо с особена лекост му се отдават комедийните функции.



С Борислав Захариев в " Без задръжки " на сцената на Сатиричния спектакъл

И през лятото артистът има турнета в разнообразни градове у нас. Той играе към този момент няколко години в комедийната режисура " Горката Франция ", където си партнира с майка си Катето Евро.

С Мариан Бачев пък прави сполучлив тандем в  " Аз, Досадникът ". Досегашният тв водещ разсмива феновете и в " Игра за двама ". Заедно с партньорките си на сцената София Бобчева и Стефани Ивайло артистът влиза в 16 функции в спектакъла. 

В постановката на Сатиричния спектакъл " Без задръжки " Александър Кадиев пък играе подкупен министър.



С подигравка и комизъм артистът построи и ролята си във кино лентата на Ники Илиев и Башар Рахал " Завръщане 2 ".

През новия сценичен сезон евентуално Кадиев ще стартира подготовки на нови спектакли. Както самият той признава специалността му дава крила. Той обича сцената и тя го обича.



А през днешния ден сътрудниците на Кадиев от " Преди обед " го изпратиха със сълзи, с усмивки и обятия, а всички от екипа изненадаха Сашо като бяха облекли тениски с неговия лик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР