Александър Дунчев е подал невярна декларация при встъпването си в

...
Александър Дунчев е подал невярна декларация при встъпването си в
Коментари Харесай

„ПП“ АЛЕКСАНДЪР ДУНЧЕВ ПОДАЛ НЕВЯРНА ДЕКЛАРАЦИЯ КАТО ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА ПО ГОРИТЕ

Александър Дунчев е подал погрешна декларация при встъпването си в служба като началник на Агенцията по горите

Настоящият народен представител от Политическа партия „ Продължаваме промяната “ се прави на стожер на смяната, до момента в който самичък се явява в спор на ползи

BIG5 разкри посредством свои източници сигнал за Александър Дунчев до КПКОНПИ, който засяга очевиден спор на ползи. Припомняме, че актуалният народен представител от „ Продължаваме промяната “ бе назначен от служебното държавно управление за изпълнителен шеф на ИА по горите на 19 май 2021 година Тогава, в качеството си на заемащ висша обществена служба, Дунчев е следвало на подаде в едномесечен период декларация, според член 36 от ЗПКОНПИ.

Ден след назначението си Александър Дунчев подава декларацията, като декларира, че не заема друга служба, която според Конституцията или със закон е несъвместима със заеманата служба, както и че не прави действия, които да са в спор на ползи. Към тази дата обаче, за  Александър Дунчев е налице несъответственост съгласно законовата уредба, защото Дунчев е и член на управителния орган на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “, се показва в сигнала до КПКОНПИ.

Видно от информация в Търговския указател, Александър Дунчев е член на УС на юридическо лице, което освен това попада под контрола на управляваната от него организация. И друго значимо – това се явява законова спънка Дунчев да заема висша обществена служба.

В сигнала до КПКОНПИ се прецизира, че предметът на активност на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “ е подкрепяне генерирането на приходи в парковете и околопарковите територии. Това съдружие реализира взаимна активност с ИАГ. Т.е. Дунчев като като началник на ИАГ си „ сътрудничи “ с Дунчев като член на УС на Сдружението.

И още обстоятелства от сигнала до КПКОНПИ: Налице е спор на ползи на Александър Дунчев при издаването на Указания за издаване на заповед  за възбрана за достъп до горски територии на съображение член 69а, ал.1 от Закона за лова и запазване на дивеча и член 146 от Закона за горите.

BIG5 разгласява клише от сигнала до КПКОНПИ с образците за спор на ползи при Александър Дунчев до момента в който е бил началник на ИА по горите. Интересно какво прави сега депутатът Александър Дунчев до момента в който в Народното събрание се разискват промени в правосъдната система и до момента в който излъчилата го партия упорства, че прави смяна.

www.big5.bg
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР