Александър Дугин идва в момент, когато по върховете на властта

...
Александър Дугин идва в момент, когато по върховете на властта
Коментари Харесай

Взривът срещу Дугина - новото убийство на Киров? В Кремъл започва борбата за власт

Александър Дугин идва в миг, когато по върховете на властта в Русия вървят спорове, провокирани от неуспехите във войната с Украйна, счита публицистката от самостоятелния „ Новая газета “ Юлия Латинина. Според нея това може да ускори в страната терора по този начин, както се е случило към този момент през 1934 година след убийството на Сергей Киров, употребявано от Йосиф Сталин като предлог за чистки и всеобщи репресии.
Аз бих призовала да не се вършат прибързани изводи кой тъкмо умъртви дъщерята на Александър Дугин, емблематичен маргинал, който доста говореше, само че нищо не решаваше. Но обръщам вниманието ви върху обстоятелството, че незабавно по-късно ликвидиране „ Незигар “ (анонимен телеграм канал на политически теми) го назова „ сакрална “, която би трябвало да задейства „ автоимунния развой “, т.е. тотално пречистване от предателите и „ петата колона “ вътре в Русия.
Предишната обява на Незигар, препечатана от канала на самия Дугин, съобщаваше, че „ обезверената опозиция на атланто-нацисткия режим в Киев изисква от Русия обилни – съществени – вътрешни трансформации “. Заради влошаващата се конюнктура на фронта, продължаваше каналът на Дугин, фразата на Путин " още не сме почнали " губи новост и " ще би трябвало да стартираме ".
Тази обява укорява Путин, че се пробва да ръководи, като че ли няма война, и е написана от гледната точка на гиркинско-имперското крило на силоваците (кръгът на Игор Гиркин), които изискват всеобща готовност и тоталитаризъм за „ опълчване на евроатлантическия Запад “, със или без Путин.
Тоест можем да се установи:
Уреждането на сметките в Кремъл по отношение на провалите започнаха, фракцията, която е по-изперкала и от Путин, заявява желанието си за обща готовност и успех на тоталитаризма,
Въоръжените сили на Украйна бомбардират Крим, Русия няма какво да отговори, Гиркин (глашатаят на тази фракция) отива на фронта със остарял паспорт за прикритие, евентуално публикуван не без присъединяване на ГРУ, хващат го хора, които нямат интерес от идването му на фронта по това време, по щаба на Вагнер в Попасна е нанесен удар, предизвикан от несъразмерната пиар интензивност на кореспондентите, отразяващи визитата на техния началник, и някак си по същото време се случва ето това знаково ликвидиране.
Още един път: аз не знам кой е умъртвил дъщерята на Дугин, само че се притеснявам, че това ликвидиране ще бъде последвано от цялостен гнет, като стрелбата на Фани Каплан по Ленин или убийството на Киров.
Алтернативна версия може да бъде, че в противен случай, това е предпазен удар на ръководещата партия против архиимпериалистите, които се стремят към властта.
Преди седмица попитах Алексей Арестович: „ Как ще отговори Путин на офанзивите против Крим “?
Проблемът е, че Путин няма с какво да отговори на тези удари. Физически нищо. Неговите войски покрай Бахмут са съвършено ангажирани с реплика на бурна активност - те симулират атака без да напредват. Войските на ДНР се доизхабяват край Маринка и Пески. Пески ги разрушиха, ночовешкият запас изтича като пясък от песъчлив часовник. Войските, хвърлени покрай Херсон, са разрязани на три елементи и украинските Военновъздушни сили се размазват HARMS-ове ПВО-то.
Атаката против Никопол затъна, Запорожката АЕЦ трябваше да бъде оставена намира след апел на Макрон и директна опасност, че всяка злополука в нея ще се смята за директна военна офанзива против страна от НАТО (член пети). Да, в Зябровка се натрупват сили за ракетен и въздушен удар по Киев и Чернигов, само че в изискванията на възходящо умеене на украинската Противовъздушна отбрана този удар или ще бъде осуетен, или ще се окаже „ замахване за една рубла, а удар за пет копейки “.
Онзи ден съветските войски изстреляха четири " Калибъра " от Черно море в посока Киев и всичките четири бяха прехванати над Днепропетровск. Украински ATACMS (а аз имам вяра, че това е ATACMS), безнаказано разрушават военни хранилища в Крим, като първо отстраняват противовъздушната защита с HARMs или просто я изключват посредством бойкот на трансформатора (както в Майский), и всичко това, което се случва, към момента прострелване. Ударът по Керченския мост не е надалеч. Да, украинските войски не настъпват, тъй като нямат бронирана техника, само че ударите по Крим са пагубни за рейтинга на Путин.
На всичко това би трябвало да се отговори по някакъв метод и казусът е, че Путин няма какво да отговори извън.
При това състояние, той ще отговори от вътрешната страна. Той ще отговори къде е по-лесно. Още един път: никога не бих избързал да показвам създателите на това ликвидиране. В сегашната нажежена атмосфера на ненавист всичко е допустимо. Но в случай че това е интервенция на ГУР на Украйна, тогава не е ясно за какво те не избраха за своя първа цел военните, които убиваха в Буча - на коитго се заклеха да отмъстят обществено - а човек, чиято партия насочи на Путин предизвикателство, че е незадоволително, по нейното мнение, тоталитарен.
Смъртта на подобен човек и още повече на щерка му е меко казано небезспорно деяние, което надали ще срещне изключително схващане измежду неуверените и мекушави съдружници на Запад.
Трудно е да си представим, че ГУР (или където и да са там) не е взел всичко това поради. Такава гибел може да е резултат от борба за власт в Кремъл и в това време предлог за тотални репресии.
Тъй като войната е изгубена, режимът ще стартира освен да се разделя на фракции, само че и ще става все по-твърд. Сега не толкоз доста руснаци поддържат войната. Одобряването на обща готовност може да се реализира единствено с гнет. С утежняването на обстановката на фронта за Путин, неговата поддръжка измежду хората и позицията му в елита ще паднат. Докато поддръжката за него понижава, терорът ще пораства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР