Алекс де Минор започна обещаващо сезона си на клей. Първата

...
Алекс де Минор започна обещаващо сезона си на клей. Първата
Коментари Харесай

Барселона: Най-младият играч в топ 50 изненада неприятно Де Минор и остави Григор в топ 10

Алекс де Минор стартира обещаващо сезона си на клей. Първата ракета на Австралия стигна до четвъртфинал в Монте Карло, а в Барселона победи самия Рафаел Надал. В идващия кръг на конкуренцията в испанския град обаче международният номер 11 претърпя същински удар, като бе сломен от младата вяра на Франция, Артур Фис, със 7:5, 6:2. На четвъртфиналите французинът ще срещне Душан Лайович.

Това са положителни вести за Григор Димитров, защото с отпадането на де Минор, той ще резервира мястото си в топ 10. Следващият шампионат на първата ни ракета ще е в Мадрид и родният ни представител ще е в добра позиция да се затвърди измежду най-хубавите 10.

Мачът стартира равностойно и за двете страни, като и двамата тенисисти се усещаха удобно на алената настилка, със мощно изразена отбранителна и офанзивна игра. По-големият опит на де Минор обаче му разреши да вземе превес над съперника си и по този начин при 2:2 поведе с пробив. Австралиецът напълно пое контрола на сета и изглеждаше подготвен да завоюва сета, но след 5:4 играта му претърпя цялостен срив. Грешките от сервис започваха да се натрупват, а при разиграванията Фис сподели за какво стилът му на игра е подобаващ за клей. Така младият гений сътвори поврат и завоюва първия сет със 7:5.

Французинът наложи цялостна доминация при започване на втория сет. Фис сподели своето предимство над съперника си във всеки един аспект, което му разреши да осъществя два пробива. При 5:1 де Минор съумя да понижи изоставането, което бе добра причина за идващия гейм. В осмия гейм той изглеждаше подготвен да се завърне в играта, като той бе същински трилър за двамата тенисисти. Нервите на Фис обаче устояха на офанзивата на любимеца и по този начин той се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си!

Arthur Comes Through!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР