Алекс Даусет от отбора на Израел спечели 8-ия етап на

...
Алекс Даусет от отбора на Израел спечели 8-ия етап на
Коментари Харесай

Британски специалист в часовника спечели осмия етап в Джирото

Алекс Даусет от тима на Израел завоюва 8-ия стадий на Джиро д`Италия от Джовинацо до Виесте, който беше с дължина 200 кирометра. В същото време португалецът Жоао Алмейда резервира розовото трико на водач в генералното класиране. Времето на спечелилия е 4 часа, 50 минути и 9 секунди. Преди старта на днешния стадий от надпреварата беше изваден британецът Саймън Йейтс, който даде позитивна проба при PCR тест.

Новият тим на Израел Старт-ъп Нейшън посредством британеца Даусет завоюва първа етапна победа в огромно съревнование.

Алекс е шесткратен първенец на Англия в самостоятелното тичане по часовник. Той нападна 17 километра преди финала, като оглави дребна група, откъснала се пред главната. След това Даусет продължи да нападна и дръпна с минута и 15 секунди пред Салваторе Пучио (Италия), Матю Холмс (Великобритания) и Джоуи Роскопф (САЩ), които се подредиха от 2-о до 4-о място.

Жоао Алмейда резервира лидерската си позиция откакто кара умерено в главната група и приключи на 17-о място, на 13:56 минути от спечелилия. Така той остава на върха с 29 часа, 52 минути и 34 секунди. На 43 секунди след него е Пейо Билбао (Испания), а трети Вилко Келдерман (Нидерландия) на 48 секунди.
 Саймън Йейтс с ковид, подложен е под карантина
Участник в Джирото с ковид

" При Йейтс се появиха леки признаци "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР