Алберт Попов постигна ново страхотно класиране в слалома от началото

...
Алберт Попов постигна ново страхотно класиране в слалома от началото
Коментари Харесай

Страхотен Попов с десето място в слалома в Мадона ди Кампильо

Алберт Попов реализира ново ужасно класиране в слалома от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Най-добрият ни скиор приключи на десето място в дисциплината в италианския зимен център Мадона ди Кампильо с време от 1:38.87 сек, откакто в първия манш остана девети .
Алберт Попов.
За българина това бе още един мощен резултат в слалома, откакто в дебютния старт в дисциплината за акцията той завърши на 11-а позиция във Вал д‘Изер. Франция. Камен Златков не съумя да влезе във втория манш след 46-то си място – той не кара и във втория във Франция по-рано през сезона.

С триумфа се поздрави швейцарецът Даниел Юл, който остави на почетната стълбичка Хенрик Кристоферсен от Норвегия и германеца Линус Щрасер. Лидерът след първия манш и победител в слалома във Вал д‘Изер Лукас Браатен от Норвегия се подреди на четвърто място, а топ 10 допълниха още австрийците Мануел Фелер и Марко Шварц, шведът Кристофер Якобсен, и австрийците Фабио Гщрайн и Адриан Пертл. Най-високо класираният представител на домакините бе Томазо Сала, който приключи на 13-о място. Четирима скиори не завършиха втория манш във вечерния слалом – Марк Рока (Швейцария), Йоханес Щролц (Австрия), Клеман Ноел (Франция) и Лоик Меяр (Швейцария).

Попов поделя 11-та позиция в класирането за Малкия бистър глобус в слалома с норвежеца Тимон Хауган – и двамата са с по 50 точки. Лидер продължава да бъде Браатен със 150 пункта, следван от Юл (136), Фелер (125) и Кристоферсен (120). В генералното за Големия бистър глобус швейцарецът Марко Одермат води изрично със 796 точки – с 271 пред втория Александър Омод Килде от Норвегия. За мъжете предстоят два старта в италианския зимен център Бормио – втурване и супергигантски слалом, надлежно на 28 и 29 декември, а идващият слалом от календара е плануван за 4 януари в Гармиш-Партенкирхен, Германия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР