Алберт Попов бе отличен за Спортист №1 на София за

...
Алберт Попов бе отличен за Спортист №1 на София за
Коментари Харесай

Алберт Попов бе отличен за Спортист на София за 2023 г.

Алберт Попов бе отличен за Спортист №1 на София за 2023 година. Това стана на гала в музея на спорта на стадион " Васил Левски ".


Той заслужи признанието с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

" Благодаря за признанието. Не е значимо кой ще е лицето на София. Всички спортисти би трябвало да са такива. Призовавам младите да спортуват ", разгласи Аби.

На втора позиция се подреди Йоана Илиева - бронзова медалистка на сабя от Световното по фехтовка в Милано и европейска шампионка до 23 година от Будапеща.

Третото място зае капитанът на шахматния отбор на България, сграбчил европейската отборна купа за дами в Будва (Черна гора) Антоанета Стефанов.

Веднага след челната тройка е класирана Боряна Калейн, която извоюва два сребърни медала от Световното състезание по художествена гимнастика за дами във Валенсия и извоювана олимпийска квота за Париж 2024.

Петото място бе за Белослава Кръстева, която през миналата година завоюва бронз на Световното по шахмат за девойки до 20 година в Мексико сити и злато с тима на България на Европейското за дами в Будва, Черна гора.

Световният първенец по сноуборд за младежи в паралелния великански слалом Тервел Замфиров се подреди шести. Седми е волейболният ни национал Александър Николов.

За лица на София - " Световна столица на спорта " за 2024 година пък бяха определени Алберт Попов и шахматистката Белослава Кръстева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР