Албена Симеонова и Росен Богомилов са водещите кандидати на Зелените

...
Албена Симеонова и Росен Богомилов са водещите кандидати на Зелените
Коментари Харесай

Тома Белев и Васо Гюров в листата на Зелените за ЕП

Албена Симеонова и Росен Богомилов са водещите претенденти на Зелените за евроизборите , оповестиха от партията. В листата са екологът Тома Белев и музикантът Васил Гюров.

Зелените ще се явят на евровота в коалиция с Движение " Да, България! " и ДСБ, в границите на политическото обединяване " Демократична България ". Предстоят диалози за окончателната класификация на листата на обединяването .

От партията акцентират своята отбрана през годините за Иракли, Странджа, Витоша и Рила - за скъпата природа на България.

Те се стимулират, че задачата им е да запазят най-ценните запаси на България: хората и природата . Те се надяват да бъдат фактор и коректив при взимането на значимите решения, които засягат обществото и околната среда у нас и в Европейския съюз.

С гласоподаване онлайн Албена Симеонова беше определена за водещ претендент на Зелените за идните избори за Европейски парламент през месец май 2019 година Гласуването бе на Национален съвет на партията.

Симеонова е бизнесмен в областта на биологичното земеделие, потомствен лозар и дълготраен производител на вино. Председател е на най-голямата в България браншова организация на биоземеделци - " Биопродукти ". Тя желае да затвори малките врати за хабене на парите на европейските данъкоплатци към едри земеделци, които нямат практическа потребност от финансиране . Цели диверсификация на българското земеделие - отглеждане на животни, зарзаватчийство, зеленчукопроизводство, биопродукти, пчеларство.

Неин подгласник е Росен Богомилов . Той е заместник-директор на столично учебно заведение. Член на управителния съвет на фондация " Заедно в час ".

След тях в листата на партията са някогашният шеф на естествен парк " Витоша " Тома Белев , музикантът Васил Гюров . Гюров е член на управителните препоръки на Музикаутор и Профон, създател на Българска музикална асоциация. Той бе съосновател на групите " Кале " и " Ревю ".

Съоснователят и до неотдавна съпредседател на партията Даниела Божинова също е в листата. Тя е специалист, създател и откривател в региона на референдумите, политическите права и електоралната народна власт. Божинова е заместник-председател е на интернационалната организация Democracy Internationa l. Завършила е арабистика и интернационалните връзки, докторант по политически науки. Тя ще работи за действителна равнопоставеност на мъжете и дамите, за прогрес на зелената транспортна политика и енергетика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР