Албанското правителство заяви, че ще наеме американска компания, за да

...
Албанското правителство заяви, че ще наеме американска компания, за да
Коментари Харесай

Албания нае американска компания за киберсигурност

Албанското държавно управление съобщи, че ще наеме американска компания, с цел да укрепи своята киберсигурност след огромно приключване на информация предишния месец, съобщи АП.

Балканската страна и основаната във Вирджиния Jones Group International подписаха меморандум за съгласие в албанската столица Тирана " за подсилване на сигурността на цифровите системи ", сподели министър председателят Еди Рама.

Jones Group International - ръководена от пенсионирания военачалник Джеймс Л. Джоунс, някогашен консултант по националната сигурност и висш командващ съюзнически съюз в Европа - първо ще направи " цялостно сканиране на нашите системи , с цел да ревизира по какъв начин са изложени на вътрешни и задгранични офанзиви ", сподели министърът на инфраструктурата Белинда Балуку.
 Албания проверява теч на данни на над 630 000 души
Албания проверява теч на данни на над 630 000 души

ЕГН, работни места и размер на заплати попаднаха в мрежата

След това ще възнамерява тактика за инсталиране на многослойни защитни системи за попречване на хакерски атаки в страна, където хората могат да намерят повече от 90% от услугите си за обществена администрация онлайн.

През декември персоналната информация на към 690 000 души, в това число номера на персонални карти и данни за заетостта и заплатите, беше изтекла от държавна база данни за държавни и частни чиновници.

Данните бяха необятно споделяни посредством приложения за известия. Четирима държавни и частни чиновници бяха задържани, след което освободени в границите на продължаващо следствие.

Поредното приключване на записи на персонални карти от държавна база данни се случи преди парламентарните избори в Албания през април.

Албания е член на НАТО от 2009 година и чака Европейският съюз да се съгласи един ден да стартира публични договаряния за пълноправно участие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР