Албанският президент Илир Мета предлага местни, парламентарни и президентски избори

...
Албанският президент Илир Мета предлага местни, парламентарни и президентски избори
Коментари Харесай

Избори 3 в 1 предлага президентът на Албания

Албанският президент Илир Мета предлага локални, парламентарни и президентски избори на 13 октомври. Според него по този метод страната ще излезе от тежката политическа рецесия, в която тя се намира от няколко месеца.

В изказване за медиите Мета декларира, че постановлението за отсрочване на изборите на 30 юни 2019 година, като ден за избор на органи на локално ръководство, не е оспорено от която и да е политическа мощ или друга неполитическа организация пред който и да било съд в Република Албания, в това число Изборната гилдия (Избирателния съд).

Държавният глава още един път посочи обстоятелството, че регламентът от 10 юни 2019 година е в действие и наложителен за осъществяването на всички, като акцентира, че локалните избори в страната ще се проведат на 13 октомври.

За президента всички изборни действия, проведени и извършени от Централната изборна комисия на 30 юни 2019 година, са развой на гласоподаване изцяло противозаконен, неконституционен, който не основава правни последствия.

Отбелязвайки сложната рецесия, в която се намира страната, президентът Мета прикани всички участници да се причислят към неговото предложение - на 13 октомври с изключение на за локална власт, " албанските жители да гласоподават за албанския парламент и за президента на републиката ".

„ Време е за възобновяване на суверенитета на всички жители на Албания “, сподели Мета.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР