Албанският премиер Еди Рама заяви на представянето на автобиографията на

...
Албанският премиер Еди Рама заяви на представянето на автобиографията на
Коментари Харесай

Рама: Не съм чувал за Велика Албания, а за Велика Сърбия и Велика Гърция


Албанският министър председател Еди Рама съобщи на представянето на автобиографията на косовския президент Хашим Тачи, че Косово е станало „ доста несъмнено място за сърбите и малцинствата “. В отговор на въпрос за Велика Албания, той сподели, че е чувал „ за Велика Сърбия и Велика Гърция, само че не и за Велика Албания “.

„ Ако влезете в Google ще намерите обилие от информации – на сръбски, на гръцки, само че не и на албански език, това е език, който не се употребява толкоз доста “, сподели Рама.

„ Но би трябвало да ви кажа доста откровено - аз не виждам решение, аз споделих, че в случай че албанците се оставят без ясна вероятност и отвън естествените пътеки - да бъдат част от по-голяма Европа, и несъмнено, че желаеме в Европейски Съюз, тъй като желаеме да бъдем дружно повече от през днешния ден, само че в случай че това избледнява... “, добави той и не приключи фразата си.

Според него, това, което албанците претърпяват, са "повтарящи се разочароващи ситуации", имайки поради въпроса за натиска за границите и неодобряването на визовата либерализация за Косово.

„... Ние сме изолирани, нямаме независимост на придвижване “, добави той и добави, че косовските албанци са единствените хора, които "не могат да се движат свободно".

Според Еди Рама въпросът за Велика Албания е основан, с цел да „ оправдае етническото пречистване, убийствата “ и че „ не познава нито една националистическа персона, която да е загатнала термина Велика Албания “.

„ Зная за Велика Сърбия, за Велика Гърция, само че не за Велика Албания. И това е доста рисково. Но това е като когато викате вълк, пък най-после може и да го създадете. Има я и тази опция. Въпросът е, че в този момент Европейски Съюз би трябвало да бъде сериозен, тъй като той сподели, че е точното място и място на правдата. Това, което изпитвам персонално, е, че това е същинското място и място на неправдата “, сподели албанският министър председател. „ Хората не са идиоти, изключително албанците не са глупави. “ /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР