Албанският премиер Еди Рама шокира с изказването си всички участници,

...
Албанският премиер Еди Рама шокира с изказването си всички участници,
Коментари Харесай

Еди Рама: България лесно може да нападне Северна Македония, както Русия - Украйна

Албанският министър председател Еди Рама шокира с изявлението си всички участници, в това число и публицистите, по време на Стратегическият конгрес в Блед, в Словения, съобщи БГНЕС.

Рама съпостави България с Русия, само че не подмина и Хърватия, определяйки двете държави-агресори.

" България елементарно би могла да нападна Северна Македония както Русия – Украйна, Хърватия елементарно ще нападна Сърбия, Сърбия – Косово, а Босна може да нападна сама себе си “.

Това съобщи албанският министър председател Еди Рама, " разсъждавайки “ какво би могло да се направи за по-бързо влизане в Европейски Съюз, както това се случва с Украйна в резултат на спора с Русия.

Противно на упованията Стратегическият конгрес в Блед да бъде изцяло съществено и без огромни изненади събитие, албанският министър председател изненада освен присъстващите представители на страните от Западните Балкани, само че и всички в залата на форума публицисти и публични лица.

" Гледайки към спора в Украйна и ускорения ѝ път към Европейски Съюз по негова виновност, се запитвам: кой кого би трябвало да нападна в този панел, с цел да влезе по-бързо в Европейски Съюз, както Украйна?

И си давам отговор: България би могла елементарно да нападна Северна Македония без подозрение, Хърватия би могла елементарно да нападна Сърбия, Сърбия – Косово, Босна може да нападна сама себе си без проблеми, Ние, Албания, можем да помолим гърците да ни атакуван и те ще го създадат на драго сърце, Черна гора може просто да се излежава на плажа. И по този начин към този момент ще сме подготвени да влезем дружно с Украйна “, сподели той.

Накрая Еди Рама съобщи, че би желал да приключи с " по-весела “ нотка.

Премиерът на Алабания не посочи дали казаното е виц или част от формалната му тирада: " Министър-председателят на Русия декларира на Путин, че има проблем с часовите зони (те са 9).

Той споделя: " Звъня на фамилията си да им кажа " лека нощ “, а те споделят: " Още е ден и сме на плажа “, звъня на Шолц да му благопожелавам годишнината а той споделя: " Тя е на следващия ден “, звъня на Си Дзинпин да му благопожелавам Новата година, а той споделя: " Още е остарялата “.

Путин му дава отговор: " И аз имам същия проблем. Звъня на фамилията на Пригожин да им изразя съболезнования за загубата, а те ми дават отговор: " Самолетът още не изхвърчал “.

При казаните от албанския министър председател думи, в залата на словенския конгрес избухна гърмеж от разнородни реакции – комбинация от комплициране, смях, крясъци и неразбиране.

И също в духа на казаното нагоре, министър председателят на Албания Еди Рама приключи с апел: " Мисля, че е по-добре въпреки всичко да приказваме за нормализация, тъй като рискуваме най-после всички в залата да станат ненормални “.

БГНЕС напомня, че предходната седмица Еди Рама не бе поканен за присъединяване в срещата на водачи на страните от Западните Балкани и Европейски Съюз, която се състоя нощес в Атина по самодейност на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

Вместо Рама Мицотакис предложения албанския президент Байрам Бегай, който отхвърли поканата. Говорителят на гръцкото държавно управление Павлос Маринакис заяви, че Рама не е бил поканен поради ареста на определения за кмет на албанския град Химара Фреди Белери, етнически грък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР