Албанският премиер Еди Рама нагло нападна България заради Северна Македония.

...
Албанският премиер Еди Рама нагло нападна България заради Северна Македония.
Коментари Харесай

Албанският премиер нагло нападна България заради Македония!

Албанският министър председател Еди Рама безочливо атакува България поради Северна Македония. Причината е, че съгласно него присъединението на Албания към Европейски Съюз е блокирано поради различията сред Северна Македония и България. Да използваш мястото си в Европейски Съюз като лост против съседите е най-антиевропейското нещо, което човек може да си показа, насочи Рама индиректна рецензия към България.

Думите му прозвучаха на полемиката „ Балканите на фокус “ ​​в рамките на 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността.

В полемиката участваха и македонският президент Стево Пендаровски, президентът на Черна гора Яков Милатович и американският сенатор Джейн Шахин.

Според Рама България блокира европейската интеграция на Скопие и Тирана и по тази причина двете страни би трябвало да договарят с Европейски Съюз поотделно, а не в пакет.

„ Надявам се, че към този момент сме разграничени от Северна Македония, тъй като последният път, когато бяхме двойка, не ни разрешиха да създадем идната крачка. Това се случи поради обстановка, която не е обвързвана с Албания, а точно с България. След като организирахме междуправителствените конференции и завършихме процеса на скрининг с Европейски Съюз, не мисля, че към този момент сме двойка “, сподели Еди Рама.

Той съпостави евроинтеграцията на двете страни с кипенето при подготвяне на турско кафе и още веднъж без да назове България съобщи:

„ Ситуацията на Северна Македония е резултат на първо място от политиката на Европейския съюз, който не е в положение да постави завършек на практиката да се отвличат страни. Европейски Съюз разрешава на членовете си да употребяват мястото си в блока като лост против своите съседи. Това е най-антиевропейското нещо, което човек може да си показа “, съобщи Рама.

Според него последствията понасят самите страни, „ тъй като това е най-хубавото гориво за национализма “. „ За страдание живеем в свят, в който национализмът и нелепостта съумяват “, сподели още Еди Рама.

SafeNews.bg напомня, че офанзивата му против България, която има спор със Северна Македония поради историческите фалшификации от Скопие, идентичостта и езика на народа на Македония и насажданата ненавист към България идват на фона на отстояване на албанската идея в Косово. Именно преди няколко  дни Еди Рама разгласи, че нахлуване над Косово може да се счита за нахлуване над Албания, визирайки Сърбия. Според анализатори Рама работи по отношение на България и Македония на правилото разделяй и владей, имайки се поради ползите на албанския етнос в Западна Македония.

Запитан дали страната му има ще има проблеми с Гърция по пътя към Европейски Съюз, Рама отговори саркастично: „ Проблеми? Не, ние обичаме Гърция. Не пристигнах в Мюнхен, с цел да трежова гръцките си другари. Те желаят да ме видят, да чуят гласа ми, когато кажа нещо, само че не можете да ни скарате. “

ПРОВОКАЦИЯТА НА ЕДИ РАМА СПРЯМО БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПЪРВА, А ПОРЕДНА:

През август, 2023 година Еди Рама шокира със свое изявление за България на Стратегическия конгрес в Блед, Словения. Тогава той съпостави българската политика по отношение на Северна Македония с съветската експанзия против Украйна.

Източник: БГНЕС

Източник: Engadget /Превод: SafeNews
Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР