Албанският премиер Еди Рама, говорейки за европейското предложение за нормализиране

...
Албанският премиер Еди Рама, говорейки за европейското предложение за нормализиране
Коментари Харесай

Рама: Трябва да държим Сърбия на наша страна, защото може да ни върне в миналото

Албанският министър председател Еди Рама, говорейки за европейското предложение за нормализиране на връзките сред Сърбия и Косово, сподели, че то е най-хубавото до момента и добави, че съставлява " де факто " признание на Косово от Сърбия, оповестява.

Рама, който живее във Англия, в диалог в залата на Кралския институт за интернационалните връзки Chatham House съобщи, че съгласно европейското предложение и двете страни могат да получат това, което им принадлежи.

„ Мисля, че документът на масата е най-хубавият, където и двете страни могат да получат това, което им се поставя. И двете страни са доста покрай война и миризмата на кръв е към момента мощна до степен, че не могат да създадат последните стъпки. Това е верният метод и „ де факто “ признание на правото на Косово да живее и да взема решение без значение “, сподели още Рама.

Заявявайки, че това е " де факто " самопризнание от Сърбия, че би трябвало да има естествени връзки с Косово, Рама споделя, че е належащо да се извърши всичко, което е контрактувано, защото Балканите са район с доста капани.

Той счита, че обединяването на Балканите както в стопанската система, по този начин и в осъждането на съветската експанзия в Украйна е доста значимо за стабилността и мира, тъй като без това районът се връща в предишното, където съгласно него „ мирише на война и там е към момента свежа кръв сред Косово и Сърбия ".

Процесът " Отворени Балкани " също играе роля за тясното съдействие на района, а Рама споделя, че е мъчно да се договаря със Сърбия поради задънената улица с Косово.

„ Това е част от цялата промяна, която Балканите претърпяват. Албанците са в най-хубавата позиция, в която в миналото са били. Отношенията на Балканите в никакъв случай не са били по-добри. Имаме слон в стаята във всяко съглашение със сърбите, поради Косово. И за това би трябвало да държим Сърбия на наша страна, тъй като това може да ни върне в предишното. Нека да създадем по този начин, че съюзът на Балканите против съветската експанзия в Украйна да не се разпадне, тъй като в случай че това се случи, може доста бързо да ни върне в предишното ", сподели Рама.

На въпрос по какъв начин Албания се оправя с геополитическите провокации и всеобщата имиграция на младежи във Англия, Рама сподели, че казусът не е албанците да идват във Англия, а че техните фантазии и очаквания се употребяват от нарушители.

„ Албанските нарушители не донесоха престъпност тук, не донесоха опиати, само че откриха пазар тук “, съобщи Рама.

 „ Моят проблем не е, че албанците идват във Англия, а когато албанците са употребявани в техните фантазии и очаквания от нарушители. Нямам проблем със затварянето на английските граници, само че не би трябвало да разрешаваме младите албанци да бъдат употребявани от нарушители. Албанецът - Британската общественост е фантастична. Албанските нарушители не донесоха закононарушения тук, не донесоха опиати, само че откриха пазар тук. Ако английските сътрудници ни слушат, това ще бъде доста сполучливо. Но вие отделяте албанците ", добави Рама.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР