Албанската полиция вчера е застреляла грък, след като той открил

...
Албанската полиция вчера е застреляла грък, след като той открил
Коментари Харесай

Грък заби гръцкото знаме в Албания, застреляха го

Албанската полиция през вчерашния ден е застреляла грък, откакто той разкрил огън против служители на реда, които са сваляли гръцко знаме, издигнато от него на територията на гробище от Втората международна война в село Буларат, на към 6 км от границата на Албания с Гърция.
Според информации в албанските медии 35-годишният Константинос Кацифас е разкрил огън против служители на реда с автомат "Калашников ", до момента в който те са сваляли знамето, което той е издигнал на гробище на гръцки бойци, починали в борба по време на Втората международна война. Инцидентът се е случил, до момента в който селото означи годишнината от влизането на Гърция във войната през 1940 година
Уточнява се, че Кацифас е избягал в селото, откакто приключил патроните си, а по-късно избягал в планините в опит да избегне арестуването си, само че скоро по-късно бил заварден от екип от специфичните елементи на албанската полиция, която уточни, че 35-годишният грък е стрелял по тях, преди те да открият огън и да го убият.
Кацифас, чието семейство идва от северозападния гръцки град Янина, е роден и израснал в Буларат, само че е живял в Атина напоследък. Снимки в гръцките медии го демонстрират облечен във военни облекла, с гръцко знаме, пришито на ръката му.
Полицията е удостоверила гибелта му при престрелка.
От гръцкото външно министерство оповестиха в изказване, че е "неприемливо, че интервенцията е довела до загуба на човешки живот ", като приканиха албанските управляващи да обезпечат цялостно изясняване на случилото се.
От външното министерство на Албания дадоха отговор, като приканиха Гърция да спре "неоправданата политизация " на убийството на Кацифас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР