Албанската полиция призова гражданите да дадат информация във връзка със

...
Албанската полиция призова гражданите да дадат информация във връзка със
Коментари Харесай

Награда от 100 000 евро за всеки, който има информация за стрелбата по албанската медия

Албанската полиция прикани жителите да дадат информация във връзка със стрелбата по албанската медия " Топ ченъл “ в Тирана, при която почина 60-годишният охранител на обекта Пал Коля, оповестиха албанските медии.

Полицията предлага премия от 100 хиляди евро за всяка скъпа информация, която би довела до установяването на причинителите, написа " Топ ченъл “, представено от Българска телеграфна агенция.

Дирекцията на полицията в Тирана направи последователност на събитията към стрелбата по постройката на " Топ ченъл “ в ранните часове на понеделник и заяви детайлности от следствието по случая.

Според формалната информация от албанската полиция вреди са открити по фасадата на постройката, където се обитава " Топ ченъл “, както и по два автомобила, паркирани в двора на обекта.

Превозното средство на причинителите е снимано от охранителни камери в региона. Автомобилът се придвижвал по път наоколо до автомагистралата Тирана–Дуръс, когато минал пред постройката на медията и разкрил пукотевица, довела до гибелта на 60-годишния охранител.

След сигнала за изгорелия автомобил, който беше открит през вчерашния ден сутринта и за който се допуска, че е на причинителите, на мястото на стрелбата и към подпаленото транспортно средство е осъществен оглед. От мястото на престъплението са конфискувани 25 патрона, 5 снаряда и 9 осколки от муниции. В обгорелия автомобил модел " Рейндж Роувър Спорт “ са открити два автомата " Калашников “, както и патрони от същия тип като откритите при постройката на медията.

Според информацията на полицията, автомобилът е бил откраднат през 2020 година, като преди този момент е бил владеене на косовски жител. Оригиналният му регистрационен номер е бил открит вътре в транспортното средство дружно с документите на автомобила.

Разследването продължава, а албанската полиция подсигурява анонимността на всеки, който даде информация по случая, добавя " Топ ченъл “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР