Албания смята България за една от най-важните страни на Балканите,

...
Албания смята България за една от най-важните страни на Балканите,
Коментари Харесай

Ковачев: Албания може да бъде отделена от РСМ, ако Скопие не изпълни изискванията

„ Албания счита България за една от най-важните страни на Балканите, имаме дълги исторически връзки, имаме доста общи неща. След моята среща с Рама и ръководителя на Народното събрание, всички желаят задълбочаване на връзките с България – туризъм, стопанска система, несъмнено геополитика. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.

„ Албания може да се отдели, в случай че Северна Македония не извърши изискванията (с България), няма никаква спънка за Албания да продължи напред “, акцентира той.
Мицкоски желае да стане министър-председател, води в изследванията и считам, че може да оправи нещата откакто стане министър-председател. Явно не желае да помогне за конституцията, само че е тяхна работа да изпълнят изискванията на Европейски Съюз, това е доста значимо – това са европейски условия.
„ Но в последна сметка зависи от тях и дали разпознават тази тематика като значима предизборна тематика “, добави Ковачев.

„ България постоянно е била доброжелателна, искаща да си оказваме помощ и да бъдем дружно с РСМ в Европейски Съюз “, акцентира той.

По думите на евродепутата Урсула фон дер Лайен е поискала две кандидатури за еврокомисар. „ Така беше и с Ирландия “, уточни Ковачев.
Комисията сподели изрично, че чака жена за еврокомисар. Госпожа Иванова има положителни контакти с всички представители в институциите.
„ Всичко зависи от Урсула фон дер Лайен, само че моите наблюдения са, че би трябвало да бъде, Илияна Иванова. Няма никаква логичност да е някой чужд за европейските институции, от партия, която няма европейско семейство “, сподели Ковачев.

„ Извинявайте, ГЕРБ е първа политическа партия в България. Не знам каква връзка има мандатоносителят с европейския комисар. Те пожелаха да носят тази отговорност, и носят за Шенген, за фондовете, за еврозоната. Не виждам за какво някой да се сърди, че не е получил всичко, в това число и еврокомисар “, сподели още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР