Албания иска американска военна база на своя територия, за да

...
Албания иска американска военна база на своя територия, за да
Коментари Харесай

Албания поиска военна база на САЩ на своя територия

Албания желае американска военна база на своя територия, с цел да се опълчи на въздействието на Русия, съобщи във Вашингтон албанският боен министър Олта Джачка, представена от Франс прес.

" Мисля, че би трябвало да изпратим мощно обръщение: че Западните Балканите са район, насочен към Запада, и че споделяме и ще пазим едни и същи правила и полезности “, сподели министърката, която се срещна в Пентагона с държавния секретар по защитата Джим Матис.

Смятаме, че е време Съединени американски щати да открият наличие в Албания. Присъствието на Съединени американски щати и НАТО ще бъде доста ясна проява, че районът не е пропуснат от съдружниците си “, означи тя.

Албания предлага Съединени американски щати да изградят на двустранен принцип или в границите на НАТО морска база на Адриатическо море.

По думите на Олта Джачка Албания е загрижена от увеличаващите се закани и е значимо НАТО и Съединени американски щати да придадат малко по-голямо значение на ставащото в района.

Сред заканите, които тревожат Тирана военният министър уточни Русия, която „ се пробва да усили въздействието си и нейните дестабилизиращи дейности посредством секретните служби, посредством вложения или агитация “, само че и Китай, Иран и „ даже Турция “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР