Албания е продължила да внася големи количества руска пшеница след

...
Албания е продължила да внася големи количества руска пшеница след
Коментари Харесай

Албания продължава да внася руска пшеница

Албания е траяла да внася огромни количества съветска пшеница след началото на войната в Украйна, което провокира опасения, че част от закупените партиди може да са откраднати от украински хранилища, оповестява осведомителният уебсайт „ Екзит “.

Сърбия, съдружник на Москва, и Русия не престават да бъдат най-големите снабдители на пшеница в страната макар изказванията, че търговците на едро се пробват да диверсифицират източниците си.

Данни за албанската външна търговия демонстрират, че през първите пет месеца на годината Албания е внесла 27 % от общите си доставки на пшеница от Русия. Между януари и май тези количества са 105 хиляди тона, което е малко по-малко от същия интервал на 2021 година

Данните на албанския статистически институт демонстрират, че от началото на нашествието до края на март импортираното количество се е удвоило до 20 хиляди тона. Това е било обезщетено от леко понижените стойности през идващите месеци, само че страната продължава да внася забележителна част от пшеницата си от Русия.

Сърбия остава най-големият снабдител на пшеница в Албания с 47 %. Данните демонстрират, че лекият спад на вноса от Русия е обезщетен със сръбски доставки.

Албанското държавно управление и митници споделят, че вносът на пшеница не е в обсега на глобите на Европейски Съюз, към които Албания се причисли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР