Албания е изправена пред много предизвикателства и има много работа,

...
Албания е изправена пред много предизвикателства и има много работа,
Коментари Харесай

Туск: Преговорите с Албания няма да са лесни

Албания е изправена пред доста провокации и има доста работа, започвайки от подсилване на правовата страна, битката против проведената престъпност и правосъдната промяна. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на взаимна конференция с албанския министър председател Еди Рама.
„ Преговорите с Европейски Съюз не са лесни. Моята фантазия е Албания да продължи пътя към Европа. В интерес на Албания е да бъде изцяло интегрирана в Европейски Съюз. Това, което вършиме е задоволително, с цел да започнете договарянията. Сега предизвикването е да убедите всички страни през юни и да започнете договарянията. Винаги съм деликатен, само че съм оптимист. Европейски Съюз е най-големият вложител в района “, сподели Туск.
Премиерът Рама съобщи, че " ще построи европейска Албания в Албания ".
„ Това е развой, който лишава време и е в полза на нашите деца. С ръководителя Туск, който е добър ценител на района, говорихме за процеса на задълбочаване на районното съдействие. Подчертах, че този развой на промяна за района е обвързван с европейската вероятност на балканските страни. Разговаряхме и за по-нататъшния прогрес на промените в правосъдната система “, сподели Рама, представен от БГНЕС.
Тирана е първата спирка от балканската обиколка на Туск, който ще посети още Подгорица, Белград, Прищина, Сараево и Скопие.
Премиерът Еди Рама ще се срещне с немския канцлер Ангела Меркел в четвъртък в Берлин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР