Алън Пардю няма да води тима на ЦСКА през новия

...
Алън Пардю няма да води тима на ЦСКА през новия
Коментари Харесай

Алън Пардю напусна ЦСКА

Алън Пардю няма да води отбора на ЦСКА през новия сезон.

През последните десетина дни наставникът и управлението на армейците са провели многократни диалози и в последна сметка се стигна до решението на британския експерт да не продължи работата си на „Армията“. Той изрази претекстовете си пред клубния уебсайт:

„ Първо, желая да благодаря на всички същински почитатели на ЦСКА за поддръжката и пристрастеността към клуба. На Гриша и Дани Ганчеви за напъните им да изведат клуба напред при такива провокации и условия.

За мен беше привилегия да бъда част и да послужвам на този клуб! За страдание времето ми тук свърши! Събитията преди и след мача с Ботев (Пловдив) не бяха допустими нито за мен, нито за моя асистент Алекс Дайър, нито за нашите играчи. Причината никой да не даде изявление след срещата беше, че всички бяхме доста възмутени от създалата се и ескалирала обстановка.

Нашите играчи взеха решения да играят единствено от преданост и с цел да защитят клуба. Малката група проведени расистки почитатели, които се пробваха да саботират този мач, не са това, пред което желая да управлявам и съставлявам тима. Определено, това не е същинският път за богатството на ЦСКА, тъй като подобен клуб заслужава доста повече.

Бих желал особено да благодаря на капитана Юрген Матай и играчите, на някогашните такива, на щаба и личния състав за тяхната брилянтна поддръжка, изключително на Христо Стоичков, Филип Филипов и Ива Уорън. Надявам се клубът и всички, които същински милеят за него, да се обединят, тъй като единствено дружно и сплотени може да прогресираме и преследваме огромните цели.

През последните две години се реализира значително: две класирания за груповите етапи на Лигата на Конференциите и Лига Европа, два финала за Купата на България, един извоюван, един загубен… Да, за тим като ЦСКА това не е задоволително, само че с цел да се направи решителният скок към шампионската купа, клубът има потребност от по-добра инфраструктура и непоклатимост във всяко едно отношение. Надявам се новият управител да получи повече време и координирана и единна поддръжка от всички.

Правилно е, че би трябвало предпочитано да извоюваме правото си и да осигурим изискванията за построяването на нов стадион, заслужен за нашата френетична аудитория. Най-искрената ми вяра е държавното управление и локалните управляващи да поддържат този план за положителното на българския футбол.

Обичах времето си и хората в прелестната Ви столица и няма да прекъсна връзката си тук. Искам да продължа самодейността си за даване гратис футболни топки и принадлежности на локалните учебни заведения и бих насърчил всеки евентуален спонсор да се свърже с клуба. Повече време с топка от по-ранна възраст ще сътвори по-добри механически играчи и в последна сметка ще помогне за възраждането на великата футболна история на тази страна.

Няма страдание, единствено вяра за по-добро бъдеще на ЦСКА! “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР