Акушер-гинеколозите на УМБАЛ-Пловдив диагностицираха огромен тумор на 14-годишно момиче. Образуванието,

...
Акушер-гинеколозите на УМБАЛ-Пловдив диагностицираха огромен тумор на 14-годишно момиче. Образуванието,
Коментари Харесай

Откриха 4-килограмов тумор на 14-годишно момиче

Акушер-гинеколозите на УМБАЛ-Пловдив диагностицираха голям израстък на 14-годишно момиче. Образуванието, което е с тегло над 4 кг и с размери 65/50 см, е доброкачествено.

Момичето дружно с родителите си е потърсило помощ в лечебното заведение, тъй като имало мощни болки в корема. При прегледа лекарите са открили, че коремът е толкоз огромен, че момичето изглеждало като в напреднала бременност.

Скенерът е посочил, че в корема има доста огромен израстък на единия яйчник, който е избутал останалите органи настрана.

Изследванията са посочили, че 14-годишното момиче има муцинозна киста на яйчника, която е най-вече незлокачествен израстък. За него е известно в медицината, че може да доближи огромни размери. Те са редки при девойките преди пубертета, по време на бременност и след менопаузата, като прогнозният пик на разпространяването на патологията е от 30 до 50 години, изясняват лекарите.

Единствените признаци са болки в корема и увеличение на неговия размер, както и кървене. Според АГ експертите процесът при пациентката е с 3-4 годишна история. Те показаха, че сходни случаи са относително редки, а съветът им към родителите е да наблюдават недоволствата на децата си и да търсят лекарска помощ, в случай че виждат повишаване на корема.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР