Акушер-гинекологът д-р Захари Стойчев от Казанлъшката болница започна гладна стачка

...
Акушер-гинекологът д-р Захари Стойчев от Казанлъшката болница започна гладна стачка
Коментари Харесай

Лекар започна гладна стачка, иска по-добро финансиране на здравеопазването

Акушер-гинекологът доктор Захари Стойчев от Казанлъшката болница стартира гладна стачка незабавно след сношното си дежурство, заяви Би Ти Ви.
Той избира тази последна форма на митинг, с цел да насочи вниманието на всички партии и на дължавата към проблемите в опазването на здравето, свързани най-много с финансирането. Д-р Стойчев приканва към по-добро финансиране. Той е уверен, че в никакъв случай до момента ситуацията не е било по-тежко и приканва за здраве да се отделят най-малко 5% от брутния вътрешен артикул.
Например болничното заведение в Казанлък тази година ще получи 100 хиляди лв. по-малко. "След 10 година у нас няма да има здравеопазане, дребните лечебни заведения ще банкрутират и хората ще измират по пътя към огромните клиники ", предизвестява той.
Медикът ще продължи да върви на работа въпреки и да гладува. Ще взема по-леки наряди от по 6, а не от 12 часа. Стачката си той назовава "сигнална " и тя ще продължи 3 дни. Захари Стойчев е на 73 години. Има стаж от 42 години като доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР