Актьорската гилдия е една от най-засегнатите от извънредното положение, което

...
Актьорската гилдия е една от най-засегнатите от извънредното положение, което
Коментари Харесай

Тежка участ. Най-лошото сполетя красивата актриса Йоана Буковска

Актьорската колегия е една от най-засегнатите от изключителното състояние, което бе въведено поради ковид. Сред пострадалите е и едно от най-ярките имена в нея – Йоана Буковска. Един куп нейни спектакли – и в София, и в страната, са пропаднали поради спешните ограничения. Сега към този момент тя още веднъж ще може да играе, само че очевидно ще ѝ би трябвало много време, с цел да може да се стабилизира финансово.

„ Пропадна неколкомесечният ми труд към подготовката на моя моноспекаткъл. Имах уговорено национално турне, контрактувани бяха над 15 представления. На 10 март имах продадена зала в София, която към момента виси продадена, само че не и изиграна. Безработна съм, това е реалност! “, съобщи Буковска в шоуто на Цитиридис.

Спасителна сламка, на която се надявала да се захване, с цел да не остане напълно без приходи по време на изолацията, било предложение за работа в търговски център.

„ Да, предложиха ми да работя като продавачка в мол, само че по-късно затвориха и моловете. С моята подготовка и създаване през годините, естествено, че мога да работя като продавачка, само че тук става дума за културата. Тя оцелява на инат към този момент 30 години, само че когато ти се забрани да работиш, това към този момент я приближава до гибелта. Има възприятието, че времето се е разделило на две – да, пролетта избухва, сезоните се сменят, имаш възприятието, че времето минава. Но действително времето е спряло, единствено като видиш афишите на театрите, и то е спряло от март месец “, гневна е Буковска.
Макар да не го призна непосредствено, най-вероятно рецесията я е притиснала и с цел да стабилизира финансово фамилията си, се е решила на сложна стъпка. Буковска продава родната си къща в Габрово.

„ Все си мечтаех от дребна по какъв начин ще стана добра и известна в специалността си, ще печеля доста пари и ще мога да я реституирам. Тя е от 30-те години на предишния век. Е, станах известна и добра, само че не завоювах задоволително пари, с цел да оправя къщата. Сега едни хора с по-големи финансови благоприятни условия ще могат да я реставрират във типа, в който желаех да я направя аз “, с болежка призна Буковска.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР