Актьорът Том Ханкс и водещата на токшоуто на Си Би

...
Актьорът Том Ханкс и водещата на токшоуто на Си Би
Коментари Харесай

Видео, генерирано с AI, използва образа на Том Ханкс за реклама

Актьорът Том Ханкс и водещата на токшоуто на Си Би Ес Гейл Кинг предизвестиха почитателите си за реклами, в които има имитатори, генерирани от изкуствен интелект.

" Пазете се ", споделя Ханкс в обява в Instagram, която явно демонстрира копие на неоторизирана негова цифрова версия.

" Има видеоклип, който популяризира някакъв зъболекарски проект с моя версия, основана с изкуствен интелект. Аз нямам нищо общо с това ", сподели Ханкс.
               

Съобщението е получило над 111 700 " лайкове ", откогато артистът, притежател на " Оскар ", го е разгласил в Instagram на своите 9,5 милиона почитатели в неделя.

Кинг, ко-водеща на токшоуто Си Би Ес Морнингс, разгласява това, което съгласно нея е подправен видеоклип, в който примамва феновете да кликнат върху линк, с цел да научат за нейната " загадка " за намаляване.

" Нямам нищо общо с тази компания " , съобщи Кинг в обявата си в Instagram.

" Никога не съм чувала за този артикул и не съм го употребила! Моля, не се подвеждайте по тези видеоклипове с изкуствен интелект ", написа тя. 
               

Гаранциите против потреблението на изкуствен интелект за възпроизвеждане на известни персони бяха измежду въпросите, за които се водеше битка по време на стачката на сценаристите, която сковава Холивуд до неотдавнашното авансово съглашение.

Моделите на изкуствения разсъдък прибавиха благоприятни условия, като да вземем за пример способността да генерират цифрови изображения по команда, което породи опасения, че технологията ще бъде употребена за основаване на " deep fake " фотоси и видеоклипове, които заблуждават хората, че са същински.

Технологичните титани Гугъл, Meta и Microsoft са измежду тези, които се надпреварват да се възползват от обещанията на генеративния AI, като в същото време се пробват да избегнат рискове като капацитета на технологията като оръжие за дезинформация и киберпрестъпления.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР