Актьорът и продуцент Владимир Зеленский официално встъпи в длъжност като

...
Актьорът и продуцент Владимир Зеленский официално встъпи в длъжност като
Коментари Харесай

Владимир Зеленский официално е президент на Украйна

Актьорът и продуцент Владимир Зеленский публично встъпи в служба като президент на Украйна. Днес във Върховната рада в Киев се състоя тържествена гала, последвана от тирада на новия държавен глава.

„ Обещавам да пазя суверенитета и независимостта на Украйна с всичките си каузи, да се грижа за благосъстоянието на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да пазя правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да покачвам престижа на Украйна в света”, произнесе Зеленский.

Снимка: Reuters

В обръщението си към Народното събрание и към хората новият президент разгласи, че е подготвен на всичко, „ с цел да не умират повече героите на Украйна”. С тези думи той публично съобщи своята позиция във връзка с спора с Русия.
Говорителят на Кремъл: Путин е отворен за разговор с кандидат-президента Зеленский Ситуацията в Донбас обаче няма да се разисква, стана ясно от думите на Дмитрий Песков
„ Не ние започнахме тази война, само че ние би трябвало да я спрем. Готови сме за разговор, само че съм уверен, че първата стъпка към започването на този разговор е връщането на всички украински пленници. Да се върнат взетите територии, въпреки че не може да бъде върнато това, което е наше по право. Крим и Донбас са украински земи. Но не земите, а най-важното, което изгубихме, са хората. Трябва да върнем самосъзнанието им. Предишната власт не направи нищо, с цел да се усещат като украинци”, сподели още Зеленский. Речта му онлайн следиха освен депутатите, само че и хилядите хора, които са се събрали пред украинския парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР