Актьорът чака да му бъдат върнати 2000 лева от паричната

...
Актьорът чака да му бъдат върнати 2000 лева от паричната
Коментари Харесай

Бахаров чака да му върнат 2 000 лв. от гаранцията, адвокатът му ще обжалва присъдата

Актьорът чака да му бъдат върнати 2000 лв. от паричната гаранция, която е внесъл, с цел да остане на независимост, а юристът му  - Денислав Асенов, ще апелира произнесената през вчерашния ден присъда. Това оповестява.
Припомняме, че през вчерашния ден той получи след приложимост на опиати.
Бахаров бе арестуван на 8 февруари в Банско да кара след приложимост на алкохол и опиати, престоя за малко в ареста и след покачване на обвиняване му дефинираха 5000 лева парична гаранция.
През лятото сумата бе понижена на 3000 и той чака връщането на остатъка от 2000 лева
Адвокатът му изясни, че в изискванията на пандемия от ковид актьорското съсловие е измежду най-засегнатите и тази сума му е извънредно нужна, по тази причина се надява скоро да му бъде върната.
Адвокат Денислав Асенов е безапелационен, че ще апелира ефикасната присъда, която получи клиентът му.
" В елементи ще разясня откакто получа претекстовете на съда. Категорично ще апелираме, тъй като горният съд е по-мъдър. Явор не е в условия на изпитателен период и минимум поради това не разбирам за какво има ефикасна, а не условна присъда ", сподели той пред медията.
Адв. Асенов удостовери, че бланките, които се употребяват за медицинските проучвания са остарели, на някои от документите няма дата и час и други
Адв. Асенов е изискал от съда в Разлог на направи преюдициално питане до Съда на Европейски Съюз за проби в Наредбата за взимане на проби, тъй като съгласно него лабораториите, които вършат кръвните проби за алкохол и опиати не са сертифицирани. Съдия Емил Божков обаче е отказал. Преди няколко дни Явор Бахаров е пуснал тъжба до Върховен административен съд с искане да бъдат анулирани текстове от тази Наредба, които опонират на европейските регламенти. Жалба с сходно искане имало импортирана и от други преди този момент. Не е ясно дали Върховен административен съд ще я гледа настрана или ще причисли жалбата на Бахаров към предходната.
" В хода на делото във Върховен административен съд евентуално ще отправим още веднъж искане за преюдициално питане към Съда на Европейски Съюз, тъй като тази Наредба е порочна, има потребност от смяна, за което сигнализирам от дълго време. Добре е около случая с Явор, който е известно лице, да се подхващат стъпки към изчистване на Наредбата ", изясни бранителят.
Той твърди, че до момента в който при шофиране след приложимост на алкохол има разнообразни референтни стойности - до 0,5 промила, от 0,5 до 1,2 и над 1,2 промила, когато се носи наказателна отговорност, то при използването на упойващи субстанции няма такива стойности.
" Три дни след случая предложихме на прокуратурата съглашение с условна присъда и включване на Явор в стратегии за работа, където той като известно лице, надарен артист може да се включи, само че прокуратурата отхвърли съглашение. Не разбирам какво ще се завоюва от една ефикасна присъда? Ще съсипят ориста на един съумял артист ", добави адв. Асенов.

 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР