Актуалната тема за отговорното отношение към личните финанси и спестяването

...
Актуалната тема за отговорното отношение към личните финанси и спестяването
Коментари Харесай

Райфайзенбанк подобрява финансовата грамотност на децата

Актуалната тематика за виновното отношение към персоналните финанси и спестяването откри място в българското учебно заведение, в границите на самодейността на Райфайзенбанк (България) ЕАД – „ Часът на банката “. Цел на самодейността е деца сред 11 и 18 години от учебни заведения в цялата страна да получат съществени знания в областта на персоналните финанси.

Вратите си за повишение на финансовата просветеност измежду подрастващите отвориха столичните 129-то ОУ “Антим I”, Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”, 21 СУ „ Христо Ботев “, както и Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “ в гр. Варна. Инициативата стартира още през март, във връзка Европейската седмица на парите, като нейното продължение стана предпочитана част от Корпоративната обществена отговорност на Райфайзенбанк.

С любопитни презентации, интерактивни игри и в приятна образователна атмосфера, специалисти от банката срещат децата със фамилния и персонален бюджет, със съхраняването на парите, с понятията заем, депозит, дебитна карта, пари в брой, по какъв начин се тегли от банкомат, какво е ПИН код, с безконтактното заплащане и с банкирането онлайни и не на последно място – по какъв начин да разпознават подправените пари. С забележим интерес, децата интензивно се включиха в специфичния образователен час, показвайки съществени знания за света на парите и сполучливо се оправиха с поставените им задания. Управлението на финансите и главните правила на бизнеса се оказаха изключително потребни за по-големите възпитаници, част от които професионално се ориентират към банковия бранш.

„ Необходимо е в днешния динамичен свят, децата да бъдат по-информирани за това по какъв начин действа една банка, какво са парите, за какво спестяваме и нашите специалисти с подготвеност показват тематиката на наличен за учениците език “, съобщи Борислава Денева – Началник отдел „ Комуникации “ в Райфайзенбанк.

Банката подкрепя реализацията на голям брой устойчиви обществено значими планове, просветителни стратегии и културни прояви и посредством благотворителната си акция "Избери, с цел да окажеш помощ ", която започва при започване на ноември, за 9-та поредна година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР