Актуализираната прогноза, направена от експертите на ВВМУ, е благоприятна. От

...
Актуализираната прогноза, направена от експертите на ВВМУ, е благоприятна. От
Коментари Харесай

След валежите Дунав се превърна в бариера пред евентуално замърсяване на Черно море

Актуализираната прогноза, направена от специалистите на ВВМУ, е удобна. От образователното заведение показват, че във евентуалния регион на замърсяването през идващите дни се чака промяна на посоката на морските течения в повърхностния пласт.

" Освен това река Дунав, заради интензивните превалявания, покачва мощно оттока си и въздейства значително върху придвижването на плаващи върху морската повърхнина обекти в акваторията на своята делта. Направените симулации демонстрират, че се образува своебразен " бариер ", ситуиран по линията с начало - акваторията на делтата на р. Дунав и морето ", осведомят още от ВВМУ.

Екип на военното учебно заведение, управителен от капитан I сан проф. Мирослав Цветков, от 8 юни 2023 година стартира осъществяването на разбори и правене на прогнози за разпространяване на евентуално замърсяване след разрушаването на стената на язовир " Нова Каховка " в Украйна, оповестиха преди дни от учебното заведение.

Специалистите от морското учебно заведение проучват постъпващите данни от системите " Сантинел 1 ", " Сантинел 2 " и морската услуга на стратегия " Коперник ". Резултатите от анализите на морските течения в северозападната част на Черно море се изпращат в Министерството на околната среда и водите и до други ангажирани институции.

 

От 15 юни на уеб страницата на Министерството на туризма има специфична секция, в която може да се следи настоящата информация за чистотата и температурата на морската вода по българските плажове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР