Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде

...
Актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване трябва да бъде
Коментари Харесай

Днес ще бъде окончателно гласувана актуализацията на бюджета на ДОО

Актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване би трябвало да бъде гласувана дефинитивно в Народното събрание. След два дни кавги в залата и спорни гласувания, през днешния ден би трябвало да стане ясно какъв ще бъде размерът на пенсиите и добавките.

До свадите се стигна, откакто ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански се опита да сплоти в едно двете взаимно изключващи се оферти, стартирани от депутатите на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

То планува в допълнение 120 лв. към пенсиите от 1-ви октомври до края на годината, като антикризисна мярка и индексация на пенсиите с 1,35 коефицент на осигурителна тежест. Освен това - повишение на минималната пенсия на 370 лева, а на оптималната - на 1500 лева, само че от 25-ти декември.

Финансовият министър Асен Василев сподели, че предлагането за добавки и нарастване на пенсииите от 1-ви октомври ще коства 751 млн.лв, с които фискът не разполага, само че може да обезпечи 300 млн. лева, които биха стигнали единствено в случай че се отсрочи индексацията на пенсиите за декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР