Актуализация на парите за големите строителни обекти в Пловдив все

...
Актуализация на парите за големите строителни обекти в Пловдив все
Коментари Харесай

Индексацията с 15% на големите инфраструктурни проекти в Пловдив все пак ще се обсъжда

Актуализация на парите за огромните строителни обекти в Пловдив въпреки всичко ще се случи. Обсъждането е включено в дневния ред на днешната сесия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В началото на съвещанието от (ГЕРБ) предложи точката да се отсрочи до момента в който не влезе в действие методиката за пресмятане на индексацията. Тя е одобрена  предходната седмица от Народно събрание и Министерски съвет с приемането на измененията в Закона за публичните поръчки. 

Заместник-кметът по строителство изясни, че ще бъдат изпълнени условията на закона за не повече от 15% нарастване на средствата. Припомняме, че осъществяването на плановете закъснява, въпреки и не по виновност на община Пловдив, а отлагането с още един месец ще удължи мъката. 

Допълнителни средства се плануват за " Брезовско шосе “, " Модър-Царевец “, за рехабилитация на " Кукленско шосе “, реконструкцията на ул. " Царевец “ и  реконструкцията на бул. " Хаджи Димитър “..

От Демократична България и самостоятелните поддържаха предлагането на ГЕРБ за отсрочване на индексацията, само че тогава категорично попита зам.-кмета дали счита, че до приемането на методологията пловдивските общински съветници не правят нещо неправилно. След негативния отговор от ГЕРБ отдръпнаха предлагането за отсрочване на точката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР