Акцията по претоварването на заседналия товарен кораб Vera Su“ край

...
Акцията по претоварването на заседналия товарен кораб Vera Su“ край
Коментари Харесай

Временно е прекратена акцията по разтоварване на заседналия кораб

Акцията по претоварването на заседналия товарен транспортен съд „ Vera Su “ край местността „ Яйлата “ е краткотрайно прекъсната. Машината за пакетирането на азотния тор се е развалила, след което преместването на уреята е траяло посредством щипката на крана, като фрагменти, снимани през нощта, демонстрират, че огромна част

Баржата, която би трябвало да събира претрупания товар и да го извозва до пристанището във Варна, сутринта също е закъсала, след това е била освободена. Към момента няма информация по какъв начин и дали акцията ще продължи. За благополучие горивото на кораба е било източено.

Попадналият в морето азотен тор съгласно експертите е рисков, защото се отразява отрицателно на младото потомство риби, като предизвиква изсъхване на техните хриле, също така торът провокира и цъфтене на фитопланктоните, което от своя страна може да докара до заблатяване на морската вода и липса на О2. 

В следобедните часове се чака силата напразно в региона да доближи 20 метра в секунда, което основава опция корабът да бъде разрушен в скалите.

 Снимка: Мая Щърбанова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР