Акцията, която се провежда в пловдивския бизнесцентър Хеброс на бул.

...
Акцията, която се провежда в пловдивския бизнесцентър Хеброс на бул.
Коментари Харесай

Ясна е причината за акцията в Пловдив СНИМКИ

Акцията, която се организира в пловдивския бизнесцентър " Хеброс " на бул. " Марица " е в офисите на DC Corporation. Днес сутринта чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " - София стартираха огромна интервенция в постройката нa брега на Марица. Няколко буса с въоръжени служители на реда и цивилни чиновници влязоха в бизнесцентъра.

По данни на  дейностите на антимафиотите са по дело на Районна прокуратура - Пловдив. То е формирано по голям брой сигнали от разнообразни малките екрани, на които компанията, която дава телевизонни и интернет услуги, не е плащала с години права. Големи малките екрани са сизирали прокуратурата за нелоялните практики и в Пловдив, където е записана компанията, е почнало следствие. По заповед на наблюдаващия прокурор, са разпоредени следствени дейности.

Остава провесен въпросът за какво акцията се организира от столичния бранш, а не от локалните антимафиоти. Едно от обясненията е, че в пловдивската дирекция не разполагат с задоволително компетенти експерти, а другото е, че е допустимо да са се страхували от приключване на информация. 

Компанията DC Corporation е правоприемник на кабеларка " Цифрова кабелна корпорация “ (DCC). Повече от 10 години някогашните притежатели на компанията Иван Гологанов и Красимир Кирев водиха война за дялове от компанията. Войната включваше освен десетки каузи в съда, само че и същински военни дейности - рязане на кабели, саботажи, оставяне на хиляди клиенти без телевизия и интернет, палежи. 



Кабелният оператор DCC стартира активността си в Пловдив преди 20 години със сливането на „ АТВ САТ “ (собственост на Гологанов) и „ ТВ САТ КОМ “ на Кирев. Задругата се разпада през април 2010 година, когато на общо заседание на сдружението Кирев упреква Гологанов, че е правил злоупотреби с фирмено имущество и поради това го изключва от съдружието.
Гологанов отвръща с искова молба в съда, само че до момента в който трае делото (което той губи на първа инстанция) излиза наяве, че Кирев му е подложил динена кора, още до момента в който са били дружно. Оказва се, че всички строителни позволения за създаване на мрежата по региони в Пловдив са издадени на „ ТВ САТ КОМ ”, а DCC се явявала неин наемател.

След серия срязани оптични кабели, опити за нелегално лишаване на кабелната мрежа, на 21 февруари 2011 година магистратите в Пловдивски областен съд отсъждат в интерес на Кирев и му издават изпълнителен лист за въвод във притежание на мрежата. И тъй като ролята на жертва не му харесва, взема решение да работи отвън закона. 

В последна сметка борбата за превъзходство в DCC докара до всеобщ отлив на клиенти на кабеларката, а войната завърши с делба на компанията. Преди две години Красимир Кирев умря от инфаркт.  Практиките, отвън рамките на закона обаче, явно са останали. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР