Акция за промени в трудовото законодателство. Синдикатите организират подписка сред

...
Акция за промени в трудовото законодателство. Синдикатите организират подписка сред
Коментари Харесай

Синдикатите с подписка за увеличаване на ставката за нощен труд

Акция за промени в трудовото законодателство. Синдикатите провеждат подписка измежду работещите в цялата страна. Сред настояванията са увеличение на ставката за нощен труд и гаранции за действителното отчитане на изключителния труд. До края на годината би трябвало да бъдат събрани 100 000 подписа, с цел да бъдат импортирани в държавното управление при започване на идната година.

Вергил Христов е служител на реда от 20 години. Всеки месец му се постанова да дава по към 8 нощни наряди.От 2007 година за всеки положен час нощен труд получава по 25 стотинки над заплатата.
Вергил Христов - зам.-председател на СФСМВР: 25 стотинки, съгласно нас, като се изключи че са извънредно незадоволителни са и един тип насмешка към хората, които поставят подобен труд.
Синдикатът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще поддържа подписката на КНСБ и КТ " Подкрепа ", които желаят ставката за нощен труд да се обвърже с минималната работна заплата. Настояват по този начин нареченото сумирано пресмятане на работното време да може да се вкарва единствено в производства с непрестанен режим на работа.
Пламен Димитров - президент на КНСБ: Прилагането му в други браншове други сектори, включително и обществения бранш без никаква причина е с една единствена цел - корист и нарушение на правата на хората. Димитър Манолов - президент на КТ " Подкрепа ": В българското законодателство има текстове, които са в нарушаване на Европейски наставления, което по принцип не би трябвало да е допустимо.
От началото на годината в Главната ревизия по труда са подадени към 1000 сигнала за нарушавания, свързани с работното време, почивките и изключителния труд. Извършени са над 30 000 инспекции. Откритите нарушавания са към 9500.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР