Акция с шейна назаем. Така се налага да помагат на

...
Акция с шейна назаем. Така се налага да помагат на
Коментари Харесай

Спасиха пострадал скиор с шейна назаем в Пирин

Акция с шейна назаем. Така се постанова да оказват помощ на спасителите от службата в Сандански. Вчера те получили сигнал за потърпевш скиор под връх Каменица в Пирин и до момента в който се подготвяли за началото на над петчасов пешеходен преход до потърпевшата, срещнали собствен прочут с шейна, която взели назаем, споделя NOVA.

„ Това беше една естествена избавителна акция след сигнал за потърпевш екскурзиант. Организирахме се, тъй като знаехме, че се намира на към 4 часа път с нашата екипировка. Започнахме да търсим вид някой наш прочут да ни услужи с шейна, с цел да може нещата да станат по-бързо ”, изясни Кристиян Урумов.

Благодарение на случайността спасителите срещнали собствен прочут с шейна. Той оказал помощ за акцията. „ Хората откликват. Казахме му, че има потърпевш човек. С шейната стигнахме за към 20 минути. Ако нямахме шейна – щеше да ни отнеме 4 часа ”, добави Урумов.

Спасителната работа сега разполага със остаряла шейна, която се употребява. С нея обаче било невероятно да се организира акцията за потърпевшия скиор поради несъответствуващите условия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР