Акция на Общинска полиция в Стария град завърши с десетки

...
Акция на Общинска полиция в Стария град завърши с десетки
Коментари Харесай

Да живее културата! Глобиха десетки посетители на изложба в Стария град

Акция на Общинска полиция в Стария град приключи с десетки санкционирани. " Честитки " за по 50 лв. бяха разлепени на прозорците на голям брой коли, паркирали към Градска художествена изложба и къщата музей на Златю Бояджиев. Днес тя се извърши с хора, пристигнали да почетат 120-годишнината от рождението на огромния български художник.  
Прочетете още
Редица от гостите обаче оставиха колите си по улиците на Стария град в прорез с правилника за придвижване по пътищата. Част от провинилите се пък просто си бяха намерили паркомясто, с цел да се разходят по Главната. 

Съдбата на всички обаче е идентична - санкция от 50 лв.. 

Припомняме, че по закон престоят и паркирането са неразрешени:
1. на място, където транспортното средство основава заплаха или е спънка за придвижването или закрива от другите участници в придвижването пътен знак или сигнал;2. до престояващо или паркирано пътно транспортно средство от страната на движението;3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени сектори от пътя и в сектори с лимитирана видимост;4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава непосредственост до тях, която може да затрудни придвижването на релсовите транспортни средства;5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;7. на платното за придвижване, където дистанцията сред пътното транспортно средство и пътната маркировка, неразрешена за секване, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е неразрешено изпреварването;8. върху пътна лента, предопределена за придвижване на бавнодвижещи се пътни транспортни средства, обозначена с пътен знак. Освен в посочените случаи паркирането е неразрешено:1. пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е допустимо да влизат или да излизат пътни транспортни средства;2. на платното за придвижване и на тротоара директно пред входовете на жилищни здания и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;3. на спирките на транспортните средства от постоянните линии за публичен транспорт на пътници;4. тук-там, избрани за хора с трайни увреждания;5. на пътя - за регистрирани пътни транспортни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;6. пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и учебните заведения. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР