Акционерите в компанията Пълдин туринвест одобриха увеличаването на капитала на

...
Акционерите в компанията Пълдин туринвест одобриха увеличаването на капитала на
Коментари Харесай

Решение в полза на Гергов за Пловдивския панаир. Кметът на града твърди, че ще обжалва

Акционерите в компанията " Пълдин туринвест " утвърдиха увеличението на капитала на сдружението с акции на Пловдивския панаир в интерес на предприемача Георги Гергов , заяви уеб сайтът " Под тепето ". Ако измененията бъдат вписани в Търговския указател, Гергов ще се трансформира в мажоритарен притежател на Панаира.

До решението се стигна, откакто по-рано в понеделник пропадна следващото съвещание на Общинския съвет на Пловдив. Целта му беше да се спре преодоляването на Панаира от Гергов, само че то не се състоя поради отсъствието на съветниците от ГЕРБ и " Автентична лява Българска социалистическа партия ".

Опозицията в Общинския съвет искаше да разпореди на общинския представител измежду акционерите - Ясен Михайлов - да гласоподава срещу увеличението на капитала в интерес на Гергов. Това не се случи.

Така няколко часа по-късно се организира общо заседание на акционерите в общинско-частното сдружение " Пълдин туринвест ", на което беше осъществена и смяната в капитала.

След края на съвещанието общинския представител Ясен Михайлов даде спорно пояснение за метода, по който е дал своя вот - по думите му той първо е изразил " мнение и мнение, че Община Пловдив не дава единодушие за нарастване на капитала и ще задейства блокираща квота ", а по-късно е дал своя вот " за " смяната в капитала и устава на компанията.

Според юриста Велислав Величков от " Правосъдие за всеки ", представен от " Под тепето ", изразяването на мнение в общото заседание няма юридическа тежест. Такава тежест обаче има гласуването два пъти " за " решението, с което Пловдив приема нарастването на акциите.

Същия ден кметът на Пловдив Здравко Димитров сподели, че ще апелира обжалва по правосъден ред нарастването на капитала на компанията " Пълдин туринвест ".

Ако обжалването е несполучливо, сдружението " Пълдин туринвест " ще стане притежател на близо 80% от панаира, а страната ще остане с едвам 20 на 100 и ще загуби напълно контрола върху сдружението, отбелязва " Медиапул ". Решенията за ориста му, даже и за очистване, ще могат да се взимат от " Пълдин туринвест ", което се управлява от Гергов. Като застраховка против възможното закриване на панаира и застрояване на терените му от " Демократична България " по-рано предложиха палатите за бъдат оповестени за монумент на културата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР