Акциите в Хонконг отбелязаха най-големите си дневни печалби тази година

...
Акциите в Хонконг отбелязаха най-големите си дневни печалби тази година
Коментари Харесай

Акциите в Хонконг се покачиха след призив за „насилствена“ държавна подкрепа за ограничаване на разгрома на пазара

Акциите в Хонконг означиха най-големите си дневни облаги тази година след апела на китайския министър председател за „ насилствена “ държавна поддръжка за прекъсване на наказващия пазар погром.

Референтният показател на града Hang Seng се увеличи с 2,6 % във вторник, откакто министър председателят Ли Цян прикани за „ по-силни и ефикасни ограничения за стабилизиране на пазара и повишение на доверието “.

Hang Seng спадна с съвсем 14 % предходната година, което го прави един от най-зле представящите се бенчмарк показатели на всички огромни пазари. Акциите в Шанхай, Шенжен и Хонконг не престават да губят позиции вследствие на забавянето на икономическия напредък в Китай, неразрешената финансова рецесия в бранша на парцелите и влошаващото се напрежение сред Пекин и Вашингтон.

Търговци споделиха, че мненията на Ли са предиздвикали шепа световни фондове да стартират стратегически да купуват подценени акции в Хонконг, където акциите са намалели с към 10 % тази година. Но те прибавиха, че облагите ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР