Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион се представят разнопосочно в началото на

...
Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион се представят разнопосочно в началото на
Коментари Харесай

Разнопосочно представяне на азиатските акции в началото на седмицата

Акциите в Азиатско-тихоокеанския район се показват разнопосочно при започване на седмицата на фона на опасенията на вложителите в международен мащаб.

На японските пазари Nikkei 225 се увеличи с 0.5%, до момента в който Topix добави 0.6%.

Австралийският главен показател S&P/ASX 200 за малко бе в негативна територия откакто първо отчиташе покачване. За последно показателят нарастваше с минималните 0.04%.

Китайските пазари регистрират намаляване, като хонконгският главен показател Hang Seng бележи спад от 1.31% в ранната сесия. Индексът Hang Seng Tech падна с 2.25%, до момента в който Shanghai Composite се намали с 0.42%, а Shenzhen Component отчиташе спад от 0.7%.

Китайският производител на електрически автомобили Xpeng се чака да разгласи резултатите си за първото тримесечие, а търгуваните в Хонконг акции на компанията поевтиняха с към 8%.

На другите пазари южнокорейският показател Kospi се опитваше да откри посока и за последно отчиташе минимално покачване.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира спад от 0.37%.

Акциите в Съединени американски щати са подложени на разпродажби напоследък защото пазарите се опасяват от възможна криза.

В Съединени американски щати показателят S&P 500 за малко навлезе в мечи пазар по време на петъчната сесия, само че се възвърне и затвори съвсем без смяна. Индексът Dow Jones Industrial Average се увеличи с 8.77 пункта до 31 261.90 пункта, откакто по-рано денем петък губеше над 600 пункта.

Индексът Nasdaq Composite към този момент е надълбоко в мечи пазар като пада с 30% от върха си и записа намаляване от 0.3% в петък. И трите показателя регистрира най-малко седемседмични губещи серии.

Пазарното дъно може да не е толкоз близо и зависи от това какъв брой нападателно ще подходи Федералният запас, споделя пред CNBC Исак Пуул Старши капиталов шеф в Oreana Financial Services.

След като Фед даде индикации, че ще приема нещата среща по среща, евентуално “ на пазарите ще има много растеж,” добавя той.

Валути

Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути бе на равнище от 102.709, откакто предходната седмица бе на равнище над 103.

Японската йена се разменяше при 127.35 по отношение на $, откакто предходната седмица бе на равнища към 129. Австралийският $ нарастна и за последно се търгуваше против 0.7086 щатски $.

Фючърсите на петрола нарастват в азиатската сесия като щатският лек недопечен нефт (WTI) се оскъпи с 0.31% до 110.62 $ за барел, до момента в който брентът добави 0.46% към цената си до 113.07 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР