Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поскъпват днес, след като инвеститорите пренебрегнаха

...
Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поскъпват днес, след като инвеститорите пренебрегнаха
Коментари Харесай

Азиатските акции поскъпват след разпродажбите на Уолстрийт вчера

Акциите в Азиатско-тихоокеанския район нарастват през днешния ден, откакто вложителите подцениха сериозните намаления на Уолстрийт през вчерашния ден, където софтуерният показател Nasdaq Composite падна с близо 4%.

Хонконгският показател Hang Seng оглави растежа измежду по-големите пазари в района, нараствайки с 2.71%.

Акциите на финансовите компании регистрират сериозен растеж на борсата в Хонконг, като книжата на HSBC нарастнаха с 4.62%, а тези на Standard Chartered прибавиха 4.92%, откакто Централната банка на Англия разгласи през вчерашния ден второ следващо покачване на лихвите.

″Смятаме, че водещата тематика, най-малко през първото полугодие, ще бъде обвързвана с лихвените проценти,” споделя пред CNBC Кийрън Колдър от UBP. Финансовите компании ще се възползват най-вече от тази наклонност, съгласно него.

Търговията на пазарите в Хонконг беше обновена през днешния ден, откакто те бяха затворени през по-голямата част от седмицата поради Лунната Нова година. В Китай пазарите остават затворени и през днешния ден.

Южнокорейският борсов показател Kospi скочи с 0.87%.

На останалите пазари японският Nikkei 225 Japan изтри загубите си от по-рано денем и нараства с 0.2%, до момента в който Topix се увеличи с 0.13%. Австралийският главен показател S&P/ASX 200 се търгуваше съвсем без смяна.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира покачване от 0.82%.

Основните показатели на Уолстрийт записаха намаления през вчерашния ден, като софтуерният Nasdaq Composite падна с 3.74% до 13 878.82 пункта, което беше най-лошия му ден от септември 2020 година

S&P 500 също записа доста намаляване, губейки 2.44% до 4 477.44 пункта, до момента в който Dow Jones Industrial Average отстъпи с 518.17 пункта, или 1.45%, до 35 111.16 пункта.

Щатските индексни фючърси дават индикации за заличаване на част от загубите след изнесените мощни тримесечни резултати на компании, като Amazon и Snap. Фючърсте на Dow нарастваха със 169 пункта по-рано през днешния ден, до момента в който тези на S&P 500 и Nasadaq 100 отчитаха покачвания от 1.04% и 1.85%, респективно.

Доларовият показател, който следи представянето на щатския $ по отношение на кошница от шест други валути, беше на равнище от 95.196, откакто се намали от над 96.6 по-рано през седмицата.

Японската йена се търгуваше на равнище от 114.88 по отношение на $, откакто през вчерашния ден се намали до 114.5 по отношение на щатската валута. Австралийският $ беше на равнище от 0.7143 $.

Цените на петрола нарастват, като фючърсите на брента регистрират покачване в цената от 0.4% до 91.47 $ за барел, а щатският лек недопечен нефт (WTI) нараства с 0.6% до 90.81 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР