Акциите на Тесла поевтиняват с близо 10% след старта на

...
Акциите на Тесла поевтиняват с близо 10% след старта на
Коментари Харесай

Спад на акциите на Тесла с почти 10%, след като Туитър се съгласи да бъде закупен от Мъск

Акциите на " Тесла " поевтиняват с близо 10% след старта на днешната търговия на Уолстрийт като реакция на новината, че изпълнителният шеф на компанията за електрически автомобили Илон Мъск ще стане притежател на обществената медия " Туитър " за 44 милиарда $ или по 54,20 $ за акция.

Акциите на " Тесла " поевтиняват с над 9% към 900 $ за акция, до момента в който тези на Twitter се намаляват с към 3% към 50 $ за акция към два часа след старта на днешната американска търговия.

Ден по-рано вложителите на Уолстрийт изглеждаха изненадващо оптимистични по отношение на това по какъв начин собствеността на Мъск върху Twitter може да повлияе на Tesla.

Днес обаче вложителите може би се тормози от много дребната опция Мъск да се наложи да продаде акции на Tesla, с цел да финансира покупката си на Twitter. Фактът, че Мъск желае " да поправи " Twitter в миг, когато той управлява и фирмите Tesla, SpaceX, Boring Co. и Neuralink, наподобява като различен евентуален мотив за терзание.

Текущият спад на акциите на Tesla с близо 10% е един от признаците, че мнението, че Twitter е добра договорка за американската компания за електрически автомобили, може да се окаже прекомерно оптимистично. Вероятно ще отнеме известно време множеството вложители да се убедят, че влизането на Twitter в така наречен " Мъскономика " (Muskonomy) е положително за автомобилната компания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР