Акциите на руския алуминиев гигант Русал поскъпнаха с една трета

...
Акциите на руския алуминиев гигант Русал поскъпнаха с една трета
Коментари Харесай

Акциите на Русал поскъпнаха, след като САЩ заговориха за отмяна на санкциите

Акциите на съветския алуминиев колос " Русал " нарастнаха с една трета в Хонконг, откакто американското министерство на финансите съобщи, че ще обмисли повдигането на наказания, в случай че контролът върху компанията не принадлежи на магната Олег Дерипаска.

На 6 април американският президент Доналд Тръмп наложи ограничавания против съветски олигарси от близкото обграждане на президента Владимир Путин след дипломатическата рецесия, провокирана от опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал.

Вашингтон упрекна Дерипаска, че работи за съветското държавно управление. Сред другите магнати, наранени от наказания, е шефът на държавния енергиен колос " Газпром " Алексей Милър.

При съобщаването на наказателните ограничения акциите на „ Русал “ рухнаха с към две трети, което докара до изтеглянето на милиарди долари от капитализацията на пазарите, поради опасенията за способността на корпорацията да обслужва големи дългови отговорности, напомня БГНЕС.

Американското министерство на финансите обаче съобщи в понеделник, че може да анулира ограниченията " при отнемане или отдръпване на Олег Дерипаска от контрола над „ Русал “ ". Освен това Вашингтон удължи периода за фирмите, след който да стартират да се преценяват със глобите.

На Дерипаска се гледа като на непосредствен до Путин, а също така е имал взимане-даване с Пол Манафорт,у някогашния началник на предизборната акция на Доналд Тръмп, против който сега се води федерално следствие

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР