Акциите на китайските компании, регистрирани на борсата в САЩ, се

...
Акциите на китайските компании, регистрирани на борсата в САЩ, се
Коментари Харесай

Китайските акции на борсата в САЩ се срутиха

Акциите на китайските компании, регистрирани на борсата в Съединени американски щати, се намалиха внезапно в понеделник. Повсеместното поглъщане се случва, откакто Пекин подсигурява властта на президента Си Дзинпин, влошавайки настроенията на вложителите към недържавните компании в страната.

Invesco Golden Dragon China ETF, който наблюдава Nasdaq Goldman Dragon China Index, падна с 20%, достигайки ново 52-седмично дъно. Индексът включва 65 компании, чиито елементарни акции се търгуват обществено в Съединени американски щати, само че по-голямата част от бизнеса им се прави в Китайската национална република.

Технологичният колос Alibaba загуби повече от 19%, до момента в който Tencent Music Entertainment падна със 17%. Друго софтуерно име – Pinduoduo – се срина с колосалните 32.5% в понеделник.

Тези ходове идват, откакто Си проправи пътя за невиждан трети мандат като водач и изпълни Политбюро, главният кръг на властта в ръководещата Комунистическа партия на Китай, с лоялни последователи.

Под управлението на Си Китай вкара набор от политики, които стегнаха регулациите на софтуерния бранш в разнообразни области – от отбрана на данните до ръководство на метода, по който могат да се употребяват логаритмите.

Междувременно Си се придържа към прецизната политика на нулев Covid, която докара тази година до блокиране на градове, в това число финансовия център Шанхай, макар че по-голямата част от света отвори стопанските системи си.

В акциите, основани във втората по величина стопанска система в света, още веднъж не може да се влага “, сподели Марк Шилски от отдела за продажби на Bernstein в записка в понеделник.

Индексът Hang Seng в Хонконг се повиши с 6.36% до най-ниските си равнища от април 2009 година Shanghai Composite и Shenzhen Component в континентален Китай изгубиха към 2%.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР